6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Üniversite öğrencileri kan verdi

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KAN VERDİ

Gaziantep Kızılay Kan Bağış Merkezi kan alma ekibi Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenledi.

Gaziantep Kızılay Kan Bağış Merkezi ile Kahta Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Üniversite öğrencileri kan vermek için sıraya girdi. Gaziantep Kızılay Kan Merkezinde görevli Ali Kocaakça, kan bağışı ile ilgili bilgiler verdi.

Kocaakça, "18-65 yaş arasında olan ve 50 kilogram üzerinde olan bayan-erkek sağlıklı her birey her üç ayda bir olmak üzere yılda 4 kez kan bağışlayabilir. Her şeyden önce kan bağışlamak dinimizin gereklerindendir. Kan bağışlayan kişinin kan değerlerinde olumlu yönde çok ciddi değişiklikler olur. Mevcut şu anki uygulamada kan ihtiyacı duyan bir hastanın ne kadar ünite olursa olsun kanı Kızılay'dan tamamen ücretsiz temin ettiğini de düşünürsek bu işlem aslında toplumsal dayanışmanın en önemli

göstergelerinden biridir. Elimizde kan olduğu süre içerisinde hiçbir vatandaşımız kan ile ilgili sıkıntı çekmeyecektir. Kızılay'ın toplamış olduğu kanların hepsi karantina işlemlerinden ve testlerin uygunluğu da belirlendikten sonra kullanıma sunulur. Özel eğitim almış kişiler tarafından özel taşıma çantalarıyla sağlık kurumlarına gönderilir" dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KAN VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 16:11:01
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 00:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?