6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Üniversite operasyonuna 3 tutuklama

ÜNİVERSİTEDEKİ OPERASYONDAN TUTUKLAMA ÇIKTI

Adıyaman Üniversitesi'nde geçtiğimiz günlerde ihaleye fesat karıştırdıkları ve yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine düzenlenen operasyonunun 2. dalgasında adli makamlara çıkartılan bazı şahıslar tutuklandı.

Adıyaman Üniversitesi'ne polis tarafından Kasım ayı içersinde yapılan operasyonunu ikinci dalgasında gözaltına alınan şahıslardan bazıları adli makamlar tarafından tutuklandı. İkinci dalga operasyonda Adıyaman Üniversitesi Yerleşkesi İçi Bordür Döşemesi Kaldırım Yapım İşi İhalesi ile Adıyaman Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Dış Cephe Boyama ve Tretuar Yapım İşi İhalesine fesat karıştırıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi ve ilk dalga operasyonda gözaltına alınan ve tutuklu yargılanan 2 kişi bu gün adli makamlara çıkarıldı.

Gözaltına alınan Yapı İşleri Dairesi'nde görevli olan Mehmet T. ile Halit G. ve şirket yetkilisi İbrahim K'nın yanı sıra ilk operasyonda gözaltına alınan ve adli makamlar tarafından tutuklu yargının Yapı İşleri Daire'sinde görevli Gökhan B ve Molla Hasan G isimli şahıslar savcılığa çıkartıldı. Şahıslardan Halit G savcılık tarafından serbest bırakılırken, İbrahim K nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Mehmet T, Gökhan B ve Molla Hasan G. ikinci dalga operasyondan dolayı tutuklu yargılanmak üzere E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 17:44:00
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 01:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?