7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Üniversite operasyonunda 2. dalga

ÜNİVERSİTEYE YAPILAN OPERASYONDA 2.DALGA

Adıyaman Üniversitesi'nden geçtiğimiz günlerde ihaleye fesat karıştırdıkları ve yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine düzenlenen operasyonunun 2. dalgası gerçekleştirildi.

Kasım ayı içersinde Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ihalede fesat karıştırdıkları ve yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle Adıyaman Üniversitesine şafak operasyonu düzenlenmişti. Uzun süren teknik takip ve araştırma sonrasında yapılan operasyon kapsamında ihalede usulsüzlük tespit edilerek ihale dosyalarına el konulmuş ve 14 şüpheli 4 günlük gözaltı sürecinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen şahıslardın 5'i üniversite görevlisi 4'ü firma sahibi olmak üzere toplam 9 şahıs tutuklanmıştı.

KOM ekipleri tarafından incelemeye aldıkları ihale dosyalarından bazılarında da usulsüzlük yapıldığını tespit etti. Yapılan tespitler üzerine elde edilen dosyalar bilirkişi incelemesine alındı. İncelemeler neticesinde; Adıyaman Üniversitesince yapılan Adıyaman Üniversitesi Yerleşkesi İçi Bordür Döşemesi Kaldırım Yapım İşi İhalesi ile Adıyaman Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Dış Cephe Boyama ve Tretuar Yapım İşi İhalesine fesat karıştırıldığını bilgisine ulaşıldı.

Bu kapsamda suça iştirak eden şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldığı öğrenilirken, olayla ilgili Yapı İşleri Dairesi'nde görevli olan Mehmet T ile şirket yetkilisi İbrahim K isimli şahıslar gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2010 Çarşamba 15:10:03
Güncelleme :22 Aralık 2010 Çarşamba 15:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?