2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Üniversite yerleşke planı ele alındı

Adıyaman Üniversitesi’nin yerleşke plan taslağı katılımcılara tanıtıldı.

Adıyaman Üniversitesi’ne yapılması planlanan yeni üniversite binası için tasarlanan yerleşke planı katılımcılara tanıtıldı.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Durmuş, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Müftü Mehmet Emin Avcı, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Defterdar Şefik Tongal, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, oda başkanları ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıya yerleşke planını anlatmak için Prof. Dr. Gönül Evyapan, Mimar Ekrem Bahadır Çalışkan ve Mimar Emre İmik katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, bu toplantının bir taslak tartışmasını olduğunu, planın kesinliğinin olmadığını kaydederek, "Adıyaman Üniversitesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel olarak korunmaktadır. Üniversiteler akademik faaliyetlerin sürdürüldüğü alanlardan daha ileri gitmiştir. Üniversitede oluşturulan sosyal tesisler, kentin gelişimine katkı sağlamaktadır. Üniversiteler gelip geçen yöneticileri değil, kentin nüfusunu arttırır. Üniversitelerdeki gelişmeler ve faaliyetler kentin o alandaki faaliyetine faydalar sağlamaktadır" diye konuştu.

Toplantıda Adıyaman Üniversitesi yerleşke planı hakkında bilgiler verildikten sonra, yerleşke planına öneriler sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 18:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?