7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Üniversitede yemek boykotu

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLER YEMEK YEMİYOR

Adıyaman Üniversitesi'nde öğrencilerin üniversite yönetimine tepkileri dinmek bilmiyor.

Üniversitenin yemekhanesinde öğrenci ücretlerinin 1,75 TL'den 2,25 TL'ye çıkartılmasına öğrencilerin tepkileri devam ediyor. Dün itibariyle yemek zammını protesto eden ve yemek yemeyen öğrencilerin eylemlerinin boyutu büyüdü. Yemekhane önünde toplanan üniversite öğrencileri, üniversite giriş kapısı önüne kadar sloganlar atarak geldiler.

Burada ıslık ve alkışlarla zammı protesto eden öğrenciler basın açıklaması yaptı. Öğrenciler basın açıklaması yaparken, güvenlik görevlileri önlem aldı.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Sabır Acar, zamlar geri çekilene kadar eylemlerin devam edeceğini, son olarak dersleri boykot edebileceklerini söyledi.

Sabır Acar, Adıyaman Üniversitesi'nde ki yemek ücretinin diğer üniversitelerinin yemek ücretlerinin çok üstünde bir fiyat olduğunu belirterek, "Bu gün ıslıklı, alkışlı eylem yaptık. Bu eylemimiz Cuma gününe kadar devam edecek. Cuma günü en büyük eylemi gerçekleştireceğiz. Eğer indirimler olmazsa diğer haftalarda bu eylemimize devam edeceğiz ve boyutu değişecek. Zor kullanmaya yada engellemeye kalkışırlarsa dersleri boykot edeceğiz. Diğer üniversitelerde 1 TL ile 2 TL arasında yemek ücretleri olurken bizde 2,5 TL'dir. Üniversite yetkilileri ile yaptığımız görüşmede bütçe açığından dolayı böyle bir zamma gidildiğini söylediler. Buranın ticarethaneye dönüştürülmesi kabul edilemez. Üniversitenin bütçe açığını öğrenci kapatamaz, bunu kabul edemeyiz" dedi.

Acar, yemek ücretlerine yapılan zammın yanında transkript ücretlerinin arttırıldığı ve öğrenci belgelerinin de paralı olarak verilmeye başlandığını ifade etti.

Acar, "Transkripler diğer üniversitelerde 2-2,5 TL civarında iken bizde 5 TL, öğrenci belgesi diğer üniversitelerde ücretsizken burada bizden 2 TL alıyorlar. Öğrenci belgelerinin ve transkriptlerin ücretlendirilmesi, buranın tamamen ticaret haneye dönüştürülmesi demektir. Biz üniversitelerin sosyal ve bilimsel olarak kendilerini geliştireceği yer olarak biliyoruz. Bunun için burada okuyoruz. Ekonomik acıdan öğrenciyi rahat bırakmazsanız öğrencinin gelişimini de engellemiş olursunuz. Öğrencinin kendisini ekonomik açıdan rahat hissedebileceği yer olmalıdır" şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLER YEMEK YEMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 15:04:04
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 20:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?