1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Üniversiteli linçten zor kurtuldu

Adıyaman'da bir kuyumcudan bilezik çaldığı iddia edilen ve kaçtıktan sonra polis tarafından kıskıvrak yakalanan şahsı vatandaşlar linç etmek istedi.

Adıyaman Dokuz Eylül Caddesi'nde bulunan Mahmut Çelik'e ait kuyumcu dükkanına giren ve üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Malatya doğumlu Fatih A., vitrinde bulunan 10 adet burma bileziği alarak yaya olarak kaçmaya başladı. Uzun süren kovalamacanın ardından 56 Evler Apartmanı'nda bir iş yerine saklanan şüpheli, polisin dikkatli takibi sonrasında kıskıvrak yakalandı.

Olayı telsiz anonslarından takip eden Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da şahsın yakalandığı yere geldi. Polis tarafından yakalanan şahıs binadan dışarı çıkartılırken vatandaşlar hırsızlık zanlısını linç etmek istedi. Vatandaşlardan bir tanesi şüpheli şahsa yumruk attı. Diğerlerinin de şüphelinin üzerine yürümesi üzerine Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve diğer polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, vatandaşlara sakin olmaları gerektiğini söyledi.

Yakalanan şahıs Fatih A. ile aynı iş yerinde çalışan Z.B. de şüpheliyi sakladığı iddiasıyla gözaltına alındı. Şahıslar polis otosuyla olay yerinden uzaklaştırıldı.
Hırsızlık olayının şüphelisi Fatih A.'nın Kahta Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenci olduğu öğrenilirken, kuyumcudan çalınan altınların piyasa değerinin 6 bin 100 YTL olduğu belirtildi.

Öte yandan polis ekipleri, çalınan altınları şüpheli şahsın yakalandığı iş yerinin tuvaletinde buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 16:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
jeolog IP: 88.248.28.xxx Tarih : 11.03.2008 19:46:51

yakışmıyor arkadaşlar bilinçli insanlara gore değil çalan kişi hatalıysa halkın linç tepkisi ikinci hata olur.. memleketimin haberlerini bu şekil duymak gıurbette kilere çok zor geliyor...bir üniversiteli genç olarak o arkadaşımı kınıyorum...