1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Uslu: İşsizlik ve terör teşvikle önlenir

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, taslak halindeki teşvik yasasına ilişkin olarak, "İşsizlik ve terör ancak 11 ili kapsayan teşvikle önlenebilir" dedi.

Hükümetin, Doğu ve Güneydoğu illerinde bir dönem olağan üstü hal ilan edilen 11 ili kapsayan bir teşvik yasası üzerinde çalıştığı yönünde bilgisi olduğunu belirten ATSO Başkanı Mustafa Uslu, çıkarılması düşünülen teşvikin yatırımcıyı çekmesi gerektiğini vurguladı.

Mustafa Uslu, doğu ile batı illeri arasındaki bölgesel farklılıkların giderilebilmesi için hükümetin bu yönde bir çalışma içerisinde olduğunu, bölgedeki istikrarın sağlanması için bunun şart olduğunun altını çizdi.

Uslu, "Yatırımcı sermayesini güvenli ve huzurlu bölgeye getirmek ister. Sermaye ürkektir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırımcının yatırım yapması için bu bölgenin cazip hale getirilmesi gerekir. Hükümetin bu yönde bir çalışması olduğunu ve bunu hızlandırdığını biliyorum. Bölgesel farklılıkların ortadan kalkması için bu bölgelere has teşvik uygulanması gerekir.Yatırımcı batı illeri dururken doğu illerine şu haliyle yatırım yapmaz. Yatırımcıyı çekmek için yeni teşvik gerekiyor. Bölgede işsizliğin en aza indirilmesi ve terörün bitirilmesi yatırımla sağlanabilir. İşsizlik ve terör ancak 11 ili kapsayan teşvikle önlenebilir. Sosyal yapıyı dengede tutmak için farklılıkların giderilmesi gerekir" dedi.

Ayakları yere basan, uzun vadeli ve ciddi bir teşvik yasasını bölgenin beklediğini vurgulayan Uslu, "Hükümet sadece teşvikle kalmayıp diğer yandan da yatırım için gerekli olan alt yapıyı sağlamalıdır. Yatırımcının yol, ulaşım sorunlarını gidermelidir. Bu bölgede üretilen ürünler için bölgede bir ilde Pazar oluşturmalı ve bunun dış ülkeleri gidişini sağlamalıdır. Teşvik paketi içerisinde, en az yüzde 50 enerji desteği, yatırım indirimi, SSK primi uygulamasının devam etmesi, yabancı ülkelerden alınan makinelere devlet desteğinin artması ve devlet bankalarından çekilen kredilerde yatırımcıya uygun koşulların sağlanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 23:04:25
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 23:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır önler IP: 85.104.158.xxx Tarih : 29.05.2009 18:58:15

mustafa uslu adıyamanlıyım ama adıyamanda yaşamıyom siz  ne zaman adıyamanda terör olayı duydunuz ben duymadım ancak kendi memleketinizi bu kadar küçük düşürürsünüz geçenlerde bir televizyon programında töre cinayetine bir klip yapmışlar siz hiç adıyamanda töre cinayeti doydunuzmu ve bu klip tamamen adıyamanı anlatıyor siz ne zaman adıyamanda terör olayı duydunuz kendi memleketinize sahip çıkın oldugu gibi anlatın türkiyede olay olmayan bir tek il adıyamandır dogrumudur sen kalkmış terörden bahsediyorsun siz ve sizin gibi düşünenler oldugu sürece adıyaman bir yere gidemez  etrafınıza bakın malatya maraş antep iş ile sanayi ile yol para ile nerelerdeler adıyaman nerede adıyamanlı gençlerde yani ben ve benim gibilerde gurbette va mevsimlik işçi olarak çalışır  terörmüş töre cinayetiymiş adıyamanın nedesinde var bu arada nemrutada sahip çıkın oraya giden bir yol yapılması için ugraşın