3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Uyuşturucu operasyonu: 8 kişi gözaltında

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman, Mersin ve Adana’da düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda, piyasa değeri 600 milyar lira olan 41 kilo 850 gram uyuşturucu ele geçirdi.

Adıyaman Emniyet Müdürü Süleyman Güleç, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık, İstihbarat ve Özel Harekat Şubeleri’nin ortaklaşa düzenledikleri operasyonlar ile Adıyaman tarihinde bir ilkin gerçekleştirildiği belirtti.

 Operasyonlarda piyasa değeri 600 milyar olan uyuşturucu ele geçirdiklerini belirten Emniyet Müdürü Süleyman Güleç, "Alınan istihbari bilgiler neticesinde Adıyaman’daki bazı kişilerin Mersin’deki bazı şahıslarla eroin ticareti yapmak için pazarlık içersinde olduğunu öğrendik. Bunun üzerine Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, bu şahıslarla bağlantı kurarak, alıcı kılığına girdi. Anlaşmaya göre 300 bin Euro, Mersin’deki şahıslara götürülecek ve eroin maddesi Adana’da teslim alınacaktı. Cumartesi günü ekiplerimiz Adana ve Mersin’de ortaklaşa yaptıkları operasyonlarda, araçlar içerisine 500 gramlık 82 parça preslenmiş 41.850 kilogram uyuşturucu maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili olarak 8 kişi gözaltına alındı" dedi.

Operasyonlarda M.İ, N.T, M.S, A.K, İ.K, G.T, M.D VE O.A isimli şahısların yakalandığı ve şahısların eroinleri taşımada kullanılan 3 adet otomobil zapt edildiği bildirildi. Araçlar içersinde yapılan aramalarda, bir adet 7.65 mm, bir adet 9 mm çapında 2 adet silah ve bunlara ait mermi ele geçirildi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre, Adıyaman tarihinde ilk kez eroin maddesi yakalandığı belirtilirken, Adıyaman Emniyet Müdürü Süleyman Güleç, yakalan uyuşturucunun geçiş noktasının Adıyaman olmadığını ve Adıyaman’da pazar bulunmadığını kaydetti.
Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

adıyaman
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 14:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?