6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Uyuşturucu tacirlerine darbe

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Adıyaman il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik "Karakovan" adlı bir operasyon düzenlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adıyaman'dan temin edilen uyuşturucu ve esrar maddelerinin Adana'ya götürüleceği ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan çalışma sonucunda polis ekipleri M.Z.Y., M.V.Y., O.Y. ve F.Y. isimli şahısları 680 gram kubar esrar ile yakaladı.

Araştırmalarını derinleştiren ekipler, uyuşturucu olayına karıştığı tespit edilen Adıyaman merkez ve Gölbaşı ilçesinde oturan B.Ş, C.D., B.C., R.G., Ş.M.K. isimli şahıslara yönelik çalışma başlattı. Yapılan operasyonlar sonucunda şahıslardan 5 kilo 168 gram esrar, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kuru sıkıdan bozma silah, 4 adet şarjör ve 3 adet fişek ele geçirildi.

Operasyon sonrasında M.Z.Y., M.V.Y., O.Y., F.Y., B.Ş, C.D., B.C., R.G., Ş.M.K isimli şahıslar ile Mersin'de yakalanarak Adıyaman'a getirilen Ş.M. isimli şahıs gözaltına alınarak adli mercilere çıkarıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, özellikle sokak satıcılarına yönelik önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek, "Yaptığımız çalışmalarla Adıyaman'ı neredeyse sokak satıcılarından kurtardık. Halkımıza bu işi yapmamalarını, yapanları da güvenlik birimlerine aktarmalarını öneriyor, rica ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 17:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?