1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Üzüm bağlarına yaban domuzu istilası

Adıyaman merkeze bağlı Dağ Kuyucak köyünde üzüm bağları bulunan çiftçiler bağlarını yaban domuzlarının istila ettiğini iddia ederek, mağdur olduklarını dile getirdi.

Köyün geçim kaynağının üzüm olduğunu dile getiren köy sakinleri, yaban domuzlarının 2-3 yıldan berri köyde bulunduklarını ve ekinlere zarar verdiğini söyledi.

Yaban domuzlarının bağlardaki üzümleri bitirdiğini ve bu nedenle kendilerinin mağdur olduğunu ifade eden Hüseyin Çalışır, yaban domuzlarının istila ettiği bağda çocuklarının rızkının bulunduğunu kaydetti.

Bağda üzümleri borçla yetiştirdiğini ifade eden Hüseyin İhsan ise yaklaşık 10 milyar zararının bulunduğunu anlatarak, "Yaban domuzları bağlarımızı istila etmiş ve bağlarımızdaki ekinleri yemişler. Birkaç kez yaban domuzlarını bağlarımıza girerken gördük ama av yasağı olduğundan dolayı karışamadık.

Bağlarda yaban domuzları üzümleri yerken, kalan üzümleri domuz eti değdiği için çöpe atıyoruz. Yetkililerden yaban domuzlarını köyümüzden çıkartmalarını ya da av yasağını kaldırmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Bağı ve bahçesi bulunan köy halkı, yaban domuzları nedeniyle tedirgin olduklarını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 15:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?