1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Üzüm üreticisi festival yaptı

Adıyaman merkeze bağlı Olgunlar köyünde bu yıl birincisi düzenlenen geleneksel hale getirileceği öğrenilen üzüm festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Festivale Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Milletvekilleri Şevket Gürsoy, Hüsrev Kutlu, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, köy halkı ve vatandaşlar katıldı.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet köy girişinde Türk bayraklarıyla karşılandı. Tören alanına kadar protokol üyelerine atla ilerleyen köy halkı eşlik etti. Vali Sodan ve beraberindeki heyeti davullar, alkış ve zılgıtlar eşliğinde karşılayan Olgunlar Köyü halkı, bu yıl birincisi düzenlenen üzüm festivalinin bundan sonra geleneksel hale getireceklerini ifade ettiler.

Festivalin açılış konuşmasını Köy Muhtarı Mehmet Bulut yaptı. Bulut, şenliğe katılan herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Kurum olarak bağcılara büyük önem verdiklerini belirten Tarım İl Müdür Vekili Faik Çelik, üzüm tarihinin milattan önceki tarihlere dayandığını, üzümün Adıyaman'da geliştirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü, alternatif ürün olarak bağcılığın gelişmesi için bu tür etkinliklerin sürdürüleceğini ve destek vereceklerini kaydetti. Çelik, son on yıllık süre içerisinde tütünün kotaya bağlanması sonucu Adıyaman'da bağcılığın geliştirildiğini ve şu anda 100 bin dekara ulaştığını açıkladı.

Bağcılığın yaygınlaştırılarak köylü için bir nevi alternatif ürün haline getireceklerini dile getiren Vali Ramazan Sodan, bundan sonra gerek Tarım İl Müdürlüğü, gerek Sosyal Riski Azaltma Projesinden ve gerekse de İl Özel İdaresi bütçesinden, Olgunlar Köyünde geleneksel hale getirilecek olan üzüm festivaline destek olacakları sözünü verdi.

Olgunlar Köyünde gerçekleştirilen üzüm festivaline katılan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet hep birlikte halaylar çekerek, festival coşkusunu paylaştı. Olgunlar Köyünde ayrıca, bağcılığı yaygınlaştırmak ve teşvik etmek amacıyla üzüm yarışması düzenlenerek, dereceye giren ve birinci seçilen İzzet İlhan, ikinci Yaşar Doğan ve üçüncü Şevket Ekinci Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan festivalde ayrıca, Olgunlar köyünde bulunan çocuklarına birer futbol topu hediye etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 23:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?