1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Vali, Türkiye birincisi okulda...

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Toplam Kalite Yönetimi' uygulaması kapsamında Türkiye birincisi olan Kahta ilçesine bağlı Esendere Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Vali Ramazan Sodan'ın Esendere İlköğretim Okulu'na yaptığı ziyarete Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve yetkililer eşlik etti.

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı tarafından geliştirilen 'Mükemmellik Modeli' esas alınarak yapılan değerlendirme sonunda Türkiye'de 12 okul arasına girmeyi başaran Esendere Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Vali Sodan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencileri tebrik etti.

Vali Ramazan Sodan, "Esendere İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenleri köyde kız çocuklarını okula göndermeyen aileleri ikna ederek, okumalarının sağlanmıştır. Öğretmenlerimiz temizlik ve çevre düzeni konusunda da okulda önemli işler yapmış, diğer taraftan kaliteli eğitim vermeleri nedeniyle de okulumuz Türkiye derecesine girmiştir. Su okulda kız ve erkek öğrenci sayısının eşittir. Bu oran okulumuzun başarısını ortaya koymuştur" dedi.

Kahta Kaymakamı Coşkun Açık ise, Esendere İlköğretim Okulunda geçen sene 31 öğrencinin mezun olduğunu, bu 31 öğrenciden, 18 öğrencinin Fen Lisesini, 7 öğrencinin ise Anadolu Liselerini kazandıklarını ifade etti.

Vali Ramazan Sodan, okula yaptığı ziyaretin dışında köylülerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Vali Sodan, köylülerin alt yapı kanalizasyon isteği ve köylerinde sağlık ocağı yapılmasına ilişkin talepleri de değerlendireceklerini kaydetti.
Vali Sodan ve beraberindekiler daha sonra, geçtiğimiz günlerde öğrenci velilerinin protestosuna sahne olan Kahta Kubilay İlköğretim Okulu'nun inşaatını gezerek, okulun Ekim ayı sonuna kadar teslim edilmesini istediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 21:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?