1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Vali ameliyat masraflarını üstlendi

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, üniversiteye hazırlanan ve göz ameliyatı olması gereken gencin ameliyat masraflarını üstlendi. 

Üniversiteye hazırlanan lise öğrencisi Mehmet Emin Kaya'nın ameliyat masraflarının karşılanması için baba Abdullah Kaya, Vali Ramazan Sodan'a başvurdu. 

Harran Üniversitesi Tıp Merkezi'nde yapılan göz muayenesinde 'Sol Keratoksonus' teşhisi konuldu. Doktorlar tarafından bir merkezde sol gözünden operasyonun geçirmesi gerektiğini belirtmesi üzerine, Vali Ramazan Sodan operasyon için gerekli olan miktarın ödenmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından konunun mütevelli heyeti gündemine alınmasını istedi. Mehmet Emin Kaya'nın İstanbul'da tedavisi için yol masrafları ile birlikte diğer tüm tedavi giderlerini karşılanmasına karar verildi. 

Vali Ramazan Sodan, gencin sağlığına kavuşacak olmasından son derece mutlu olduğunu belirterek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın esas amaçları fakru zaruret içerisinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlara yardım etmektir. Sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak, gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamaktır. Bu doğrultuda yardıma muhtaç olan vatandaşlarımıza gerekli her türlü ayni ve nakdi yardımlar yapılıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 15:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?