1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Vali dağıtılan kömürleri savundu

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dağıtılan kömürlerin kalitesiz olduğu ve havayı kirlettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.


Fakir ve yardıma muhtaç durumda bulunan vatandaşlara dağıtılan kömürlerin kalitesiz olduğu ve hava kirliliğine sebebiyet verdiği şeklinde basında haberlerin yer aldığı ve bu yayınların kamuoyunu yanlış bilgilendirildiği vurgulandı.


Vali Ramazan Sodan, "Dağıtımı yapılan kömürlerin kalitesi ile ilgili çeşitli spekülasyonlara meydan verilmemesi amacıyla açıklama yapma ihtiyacı duyuldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, her yıl olduğu gibi 2008 yılında da il ve ilçelerimize toplam 27 bin 795 ton kömür intikal ettirilmiş olup, ihtiyaç sahibi 55 bin 140 aileye dağıtımı yapılmaktadır. Kömürlerimiz 1'inci ve 2'inci derecede hava kirliliği olan yerlerde kullanılabilir vasıftadır. Dağıtılan kömürler uygun niteliktedir. İlimize kaçak kömür sokulmaması için gerekli kontrol ve denetim sürdürülmektedir. Isınma aracı olarak ilimizde daha çok kömür yakıldığından, hava sirkülasyonu olmadığı zamanlarda ister istemez ilin konumundan dolayı hava kirliliği olmaktadır. İlimizde doğalgazın kullanıma girmesi ile bu sorun ancak çözülebilecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 18:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?