1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Vali fidan dağıttı

YILIN SON FİDAN DAĞITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Adıyaman'da 2009 yılının sonra fidan dağıtım töreni gerçekleşti. Törende çiftçilere seslenen Vali Ramazan Sodan, teröre lanet okudu.

Fidanlar, Çiftçi Eğitim Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle dağıtıldı. Tarım İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine Vali Ramazan Sodan, Tarım İl Müdürü Erdal Özer, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Tarım İl Müdürlüğü şube müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Fidan dağıtım töreninde teröre lanet okuyan Vali Ramazan Sodan, askerleri şehit eden hainlerin insanların en aşağı mahluku olduğunu söyledi. Şehitlerin cennete gittiğini kaydeden Vali Ramazan Sodan, "Canileri Allah kahretsin. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Fidan dağıtımıyla ilgili konuşan Vali Sodan," Dünyamızdaki nüfus artışıyla birlikte hızla artan gıda ihtiyacını karşılamak zorunlu hale gelmiştir. Dolayısıyla insanoğlunun sağlıklı beslenmesi için yeterli gıda üretimi gerekmektedir. Tarımsal üretim içerisinde yer alan meyve üretimi insanoğlunun sağlıklı beslenmesi açısından önemli bir yer teşkil etmektedir. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde iklim ve toprak yarısı bakımından çeşitli meyve türlerinin üretilmesi için uygundur. Bugün Türkiye'de 35 tür meyve yaygın olarak üretilmektedir.

Üzüm, elma, zeytin, nar, incir, antepfıstığı ilimiz için ekonomik değeri olan meyve türleridir. Son yıllarda ülkemizde olduğu gibi ilimizde de meyve bahçeleri oluşturulmaktadır. Hükümetimiz, çeşitli meyve bahçesi kurmak isteyen vatandaşlarımıza dekar başına destek verdiği gibi, yağmurlanma ve damlama sulama sistemlerini kurmak isteyen çiftçilere yüzde 50 oranında destek vermektedir. İllimizin tarım potansiyeli yönünden önem arz etmektedir.

İlimiz tarımını verimli hale getirmek, çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak amacıyla il özel idaresi kaynakları ile 2009 yılı ilkbahar dikim döneminde ilimiz merkez ve ilçelerinde 99 bin adet Amerikan anacı, 36 bin adet zeytin, 70 bin adet hicaz narı, 6 bin adet armut, 6 bin 500 adet kiraz, 20 bin 500 adet elma ve 5 bin adet ceviz kayısı, erik ve hurma olmak üzere toplam 243 bin adet çeşitli meyve fidanı dağıtılmıştır. 2009 sonbahar döneminde 124 bin adet Amerikan asma anacı, 32 bin adet hicaz narı, 26 bin 500 adet elma, 12 bin adet badem, 9 bin adet ceviz ve 42 bin adet zeytin olmak üzere toplam 245 bin 500 adet fidanı dağıtılacaktır. Ayrıca GAP idaresine sunulan ve kabul edilen; Çelikhan ilçemizde uygulanacak olan ayrıcılık projesi, ceviz yetiştiriciliği projesi, bodur elma yetiştiriciliği projesi ve tut ilçemizde uygulanacak olan; bağ yetiştiriciliği projesi, bodur elma yetiştiriciliği projesi 2009-2012 yılları arasında uygulanacaktır. Uygulanacak olan toplam 6 projenin bedeli 737 bin 634 TL'dir" dedi.

YILIN SON FİDAN DAĞITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
YILIN SON FİDAN DAĞITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 11:20:04
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 15:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet faruk yıldırım IP: 88.254.51.xxx Tarih : 3.01.2010 17:44:34

agac dagıtımında emegı gecen herkesden Allah razı olsun bızım ınsanımız agac ekmeyı cok sevıyor ama para vermeyı sevmıyor ben adıyaman kahtada oturmakdayım kendımce badem bahcesı kurmaya calısıyorum tabı kolay olmuyor masraf cok oluyor sızden rıcam bahce kurmak ısteyene yardımcı olmanız para verme taraftarı degılım ama fıdan tel orgu ve dırek  gıbı malzeme yardımında bulunur ısenız agac dıkımınde ınanılmaz bır patlama olur ınsanımız cebıne para gırınce baska seylerde harcıyor bundan dolayı para yardımından yana degılım yazımda hatam olduysa herkesden ozur dılıyor saygılarımı sunuyorum