1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Vali gelmesin' tepkisi

Adıyaman'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK), hükümet tarafından 3 defa görevden alınan her seferinde Danıştay kararıyla görevi iade edilen eski Adıyaman Valisi Halil Işık'ın 4. kez görevini başlayacak olmasına tepki gösterdi.

Adıyaman'da toplam 8 yıl belirli aralıklarla valilik yapan Vali Halil Işık'ın yeniden Adıyaman'a geleceği yönünde haberleri STK'ları harekete geçirdi. Hükümet tarafından daha önceden 3 defa Adıyaman Valiliği görevinden alınarak merkez valiliği görevine getirilen Halil Işık, yeniden Danıştay'a başvurdu. Danıştay'dan göreve iadesi yönünde karar çıktığı ve gerekçeli kararın hazırlandığı yönünde çıkan haberler üzerine STK üyeleri, Işık'ın görevine yeniden başlamaması yönünde ki görüşlerini belirtmek için ortak açıklama yaptı. Memur-Sen, Hak-İş, Türk-İş, Ziraat Odası, İlim Yayma Cemiyeti'nin de içinde bulunduğu 22 kuruluş adına açıklama yapan Memur-Sen Temsilcisi Gaffari İzci, Vali Halil Işık'ın Danıştay'a başvurması ve kazanmasını en doğal hakkı olduğunu fakat gidiş ve gelişlerden en fazla zararı Adıyaman'ın gördüğünün altını çizdi.

İzci, "Her zaman kendisini misafirperverliğimizle ağırlarız ama dördüncü kez ilimize gelmesi demek, Adıyaman'ın bir kez daha kaybetmesi demek olduğunun artık farkına varılmalı, sürekli geriye gidişe artık 'dur' denmeli. Bu gidiş ve gelişlerin Adıyaman'a ne gibi katkıları olduğu ve maliyeti ortadadır. Son yıllarda diğer illerin gerçekleştirdiği büyüme ve hizmet alması katlanırken maalesef Adıyaman her zaman kaybetmiş hizmetlerden nasibini en az alan bir il olmuştur" dedi.

Yapılan anketleri açıklayan İzci, "Sayın Işık Adıyaman'dan ayrılırken bir daha dönmeyeceğini düşünerek ilimiz kendisine yakışan misafirperverlik örneği göstermiş, görkemli törenlerle Ankara'ya uğurlamıştır. Ancak geri dönüşü ile ilgili çıkan haberler üzerine, yerel basında verilen tepkiler, haber sitelerinde yapılan anketlerde 'Sayın Vali Işık'ın ilimize vali olarak dönmesini istiyor musunuz?' sorusuna; 'Hayır istemiyoruz' diyenler yüzde 90,2, 'Fark etmez' diyenlerin oranı yüzde 3,6, 'Evet istiyorum' diyenlerin oranı ise yüzde 6,2, olarak çıkması Adıyamanlıların mesajını net olarak ortaya koymaktadır. Sivil toplum kuruluşları ve katılımcılar olarak Sayın Vali Halil Işık'ın 4. kez ilimize vali olarak dönmesini doğru bulmadığımızın bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 19:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?