1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Vali Işık'tan Kahta OSB açıklaması

2008 yılı yatırım programına alınmayan Adıyaman Kahta ilçe Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) durumuna açıklık getiren Vali Halil Işık, 2008 yılında Türkiye'de hiçbir OSB'nin yatırım programına alınmadığını kaydetti.

Kahta Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Halil Işık, OSB'nin yer seçimi çalışmaları, Jeoteknik raporu, halihazır haritaları hazırlanarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na sunulduğunu ve onaylandığını dile getirdi. Kahta OSB'nin Kuruluş Protokolü'nün imzalanarak Bakanlığa gönderildiğini kaydeden Işık, "Kahta OSB'nin yatırım programına alınması çalışmaları için gereken tüm şartlar oluşturulmuş ancak, Türkiye genelinde hiçbir OSB'nin 2008 yılı yatırım programına alınmaması nedeniyle Kahta OSB de yatırım programına alınmamıştır. Ancak, Adıyaman'ın özel konumu ve müteşebbislerin arsa taleplerinin karşılanamaması, bir tekstil merkezi olma kararlılığının her platformda iyi anlatılması sonucu 2008 yılı Revize Yatırım Programına alınması konusunda kararlılığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile görüşülerek, Kahta OSB'nin 2008 yılı yatırım programına teklif edilmesi ve Devlet Planlama Teşkilatı'ndan geçirilmesi için ön görüşmeler gerçekleştirildi" dedi.

OSB'lerin genel durumu hakkında da bilgi veren Işık, "Yatırımcıların bilgi ihtiyacını karşılamak, sektörler konusunda bilgi derlemek, yatırımcıların fizibilite çalışmalarına katkı sağlamak ve danışmanlık hizmetleri için bir takım çalışmalar yürütülüyor. Bu yoğun faaliyetler ile Teşvik Kanunu’nun getirdiği teşvikler yanında Adıyaman'da yatırım yapmanın avantajları sonucu herkesi şaşırtan bir arsa tahsis talebiyle karşı karşıya kalınmıştır. Bunun üzerine Merkez OSB'nin genişletme çalışmaları yanında Besni, Gölbaşı ve Kahta Organize Sanayi Bölgelerin kuruluş çalışmaları başlatılmıştır. Besni ve Gölbaşı OSB'lerin kamulaştırma çalışmaları devam ederken, Kahta OSB'nin kuruluşu ve Merkez OSB genişletme çalışmaları devam etmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 16:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?