1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Vali Samsat'ta ağaç dikti

VALİ SODAN, SAMSAT İLÇESİNDE AĞAÇ DİKTİ

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Samsat ilçesinde ağaç dikim törenine katılarak, ağaç dikti.

Vali Sodan ilçeye İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, İl Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, İş-Kur Müdürü Ramazan Tatar ile birlikte geldi. İlçede Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Kandemir, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İl Genel Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş amir ve personelleri ile vatandaşlar tarafından karşılanan protokol üyeleri, ağaç dikim törenine geçti.

Ağaç dikim töreninde ilk fidanı diken Vali Ramazan Sodan,"İl genelinde 10 milyon fidan toprakla buluştu. Ağaçlandırma çalışması yapılacak en güzel çalışmaların başında gelir. Atatürk Baraj Gölü kıyılarının yeşillendirilmesini önemsiyoruz. Adıyaman genelinde meşe, badem ve diğer cins fidanlarla 10 milyona yakın ağaç dikmiş olacağız" dedi.

Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Samsat Kaymakamlığı arasında 'Sulama Dışı Alanlarda Halkın Gelir Düzeyinin Arttırılması' programı kapsamında hayata geçirilen ağaçlandırma projesinin birinci etabında 16 bin ağacın dikileceğini belirtti. Dilsiz, "Sonbahar dönemi yaptığımız çalışma ile yaklaşık 400 dekarlık alan ağaçlandırılacaktır. Atatürk Baraj Gölünün ilçemiz kıyılarının ağaçlandırılmasıyla boş olan hazine arazileri değerlendirilerek, küresel ısınma ve erozyon ile

mücadele edilmesi amaçlanmıştır. Bu çalışma ile hazineye ait Atatürk Baraj Gölü kıyılarında 33 kilometre teraslama yapılmış, bin 800 metre alan dikenli tel ile çevrilmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 12:53:01
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 13:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?