4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Vali Tan, yetiştirme yurtlarını denetledi

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, yetiştirme yurdu ve rehabilitasyon merkezini denetleyerek, çocukların sorunlarını dinledi. Çocukların bozuk gıdalarla beslendiklerini iddia etmeleri üzerine Vali Tan, bozuk yiyecekleri alan komisyon hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, eşi Sevdeğer Tan’la birlikte, kimsesiz ve engelli çocukların kaldığı Adıyaman Yetiştirme Yurdu, Sevgi Çocuk Yuvası ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek, çocukların kaldığı yerleri denetledi. Gördüğü aksaklıklar ve çocukların şikayeti üzerine sinirlenen Vali Tan, yetkilileri azarladı. Adıyaman Yetiştirme Yurdu’nda odaları gezen Vali Tan, bazı odaların kilitli olmasına da tepki göstererek, "Vali geliyor kapılar kapalı, bu nasıl oluyor?" dedi. Yetiştirme yurdunda görevli öğretmen sayısının yetersiz olmasına rağmen rehabilitasyon merkezinde 13 öğrenci için 20 personelin görev yaptığını öğrenen Vali Tan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Demir’e dönerek, "13 kişiye 20 personel nasıl hizmet eder? Derhal oradaki personelin bir kısmını buraya kaydıracaksınız" talimatını verdi.

Bir süre çocuklarla da sohbet eden Vali Tan, çocukların şikayetlerini dinledi. Çocuklar, kahvaltının yetersiz olduğunu ve aç kaldıklarını, bozuk gıdalarla beslendiklerini, bir salatalık ve domatesi üç kişinin paylaştığını söylediler. Bunun üzerine Vali Tan, Muayene Komisyonu hakkında bozuk gıda almaktan dolayı soruşturma açılacağını belirterek, "Bozuk gıdalar neden teslim alınıyor? Ambar memurunun bu gıdaları almaması gerekir. Muayene Komisyonu’na bozuk gıda almaktan dolayı derhal soruşturma açılacak ve gıdalar imha edilecek" diye konuştu.

ADIYAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 13:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?