3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Vali Tan ile CHP arasındaki buzlar eridi

Van’da meydana gelen emniyet baskınının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile söz düellosuna giren Vali Hikmet Tan, Adıyaman’a atandıktan sonra ilk ziyaretini CHP’ye yaptı. Adıyaman Valisi Hikmet Tan, "CHP ile aramızdaki buzlar eridi, CHP ile barıştık" dedi.

Bundan bir süre önce Van’da Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan baskın olayı sonrasında, Vali Hikmet Tan ile CHP arasında gerginlik yaşanmıştı. Vali Tan daha sonra Valilik kararnamesi ile Adıyaman’a atandı. "Adıyaman’a gidersem ilk ziyaret edeceğim yer Cumhuriyet Halk Partisi olacak" diyen Vali Tan, verdiği sözünü yerine getirdi. Adıyaman’da göreve 3 ay önce başlayan Vali Hikmet Tan, siyasi partiler içerisinde ilk ziyaretini Cumhuriyet Halk Partisi’ne yaptı.

CHP Adıyaman İl Başkanı Mahmut Yılmaz, İlçe Başkanı Ali Çoşkun ve parti yönetimi Adıyaman Valisi Hikmet Tan’ı parti binasının kapısında çiçeklerle karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Vali Hikmet Tan, "Cumhuriyet Halk Partisi ile artık barıştık. Aslında parti ile bir kavgamız olmadı. Biz bu memlekete hizmet etmeye geldik. Başkanın iltifat dolu sözleri beni son derece etkiledi ve duygulandırdı. Daha önce Van’da verdiğim sözümü yerine getirerek, ilk ziyaretimi muhalefet partisi olan CHP’ye yaptım. Ben siyasi partilere son derece önem veren birisiyim. Demokrat bir kişiliğim var" dedi.

CHP İl Başkanı Mahmut Yılmaz ise Vali Tan’ı Adıyaman’a geldiği günden beri takip ettiklerini belirterek, övgü dolu sözler kullandı. Yılmaz, "Valimiz Hikmet Tan bir Adıyaman sevdalısıdır. Kendisini kutluyor ve ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerimizi iletiyoruz. İnşallah bu sıcak ilişkimiz devam edecektir" diye konuştu.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan daha sonra CHP İl Başkanı Yılmaz ile birlikte AK Parti Adıyaman İl Başkanı Ahmet Aydın’ı makamında ziyaret etti. AK Parti’ye yaptığı ziyarette de birlik ve beraberlik mesajı veren Vali Tan, "Ayrılıklar ve kavgalaryla hiçbir yere varamayız. Kavga için harcadığımız potansiyeli halkın yararına kullandığımızda bunun yararını memleket görecektir" diye konuştu.

ADIYAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 09:27:25
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?