6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Validen depreme hazırlık uyarısı

Adıyaman Valisi Halil Işık, Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan Adıyaman'da herkesin depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. 

Adıyaman'ın deprem gerçeğiyle yüz yüze olduğunu ve toplumun her kesiminin özellikle de yerel yönetimlerin olası bir depreme karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Vali Işık, "Adıyaman'da halkın ve tüm kurum ve kuruluşlarımızın Adıyaman'ın bir deprem ili olduğunu kabul etmeleri gerekiyor. Özellikle yerel yönetimlerin bilinçli olarak her türlü tedbiri almalarını özellikle belirtmek istiyorum. Kamu olarak herkesin kendi çapında tedbirler almaları çok önem taşımaktadır. Depreme dayanıklı bir toplum olmak için deprem öncesi hazırlıkları yapmamız gerekmektedir" dedi 

Kamu binalarının deprem testlerinin yapıldığını sözlerine ekleyen Işık, "Depreme dayalı toplum olmak için yapılaşmada bilinçli olmak gerekmektedir. Valilik olarak kamu binalarının deprem testlerini gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz sonuçlara göre, güçlendirme çalışmalarına başlıyoruz. Sadece kamusal olarak değil, bütün yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşlarının da aynı hassasiyeti göstermesi gerekir.

Zaman zaman yaşadığımız depremler bu konunun önemini ortaya koymaktadır. Toplumun ortak olarak yapacağı çalışmalar neticesinde, ileride meydana gelecek bir depremde can ve mal kaybının en aza indirgeyeceğimi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu. 

Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Adıyaman'da iki köyü rehabilite edilecek kırsal bölgeler arasına aldığını belirten Işık, "Adıyaman Doğu Anadolu fay hattı üzerinde bulunması nedeniyle, Bayındırlık ve İskan Bakanlığının açıkladığı gibi ülkemizde depremin en yoğun yaşanacağı riskli iller içerisinde gösteriliyor. Bu nedenle bu konunun hassasiyetini kamuoyuyla paylaşmamız gerekiyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı kırsal kesimde rehabilitasyon projelerini uygulamaya koydu. Adıyaman'da da iki köyümüz bu projeye dahil edildi. Özellikle kırsal kesimdeki pek çok yapının rehabilite edilerek depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekmektedir” diye konuştu. 

Vali Işık, ayrıca Elazığ'da meydana gelen depremde Gerger ilçesine bağlı Çevizpınar, Gölyurt, Geçitli, Onevler, Yenibardak köylerinde toplam 15 eve hasarlı oturamaz raporu verildiğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 10:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?