1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Vali'den sel uyarısı

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında meteorolojik verilere göre kuvvetli yağış beklendiğini belirterek, vatandaşları sel baskınlarına karşı uyardı.

Yazılı olarak açıklama yapan Vali Ramazan Sodan, bugün ve yarın bölgede meydana gelmesi muhtemel çok kuvvetli yağış ve bu yağışların meydana getireceği ani sel baskını ve yıldırım düşmesi gibi istenmeyen olayların can ve mal kayıplarına sebep olmaması için önlemlerin alınmasını istedi.
Vali Ramazan Sodan, açıklamasında önlemlerin halka duyurulmasının uygun görüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Özellikle fırtınalı ve yağışlı havalarda vatandaşlarımızın sobalarını kontrollü olarak yakmaları ve söndürmeden uyumamaları konusunda yerel TV, radyo ve belediye ses yayın cihazları aracılığıyla uyarıcı nitelikte yayın ve ikazda bulunulmalıdır. Vatandaşlarımızın kötü hava şartlarında zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları ve zorunlu olarak evden ayrılmaları durumunda gittikleri yeri yakınlarına bildirmelidir. Vatandaşlarımızın kötü hava şartlarında dikkatli olmaları, komşularını da sürekli uyarmaları ve kontrol etmeleri, komşuları veya yakınlarının can ve mal kayıplarından şüpheye düşmeleri durumunda; Emniyet Müdürlüğünün 155 veya Jandarma Komutanlıklarının 156 nolu telefonuna ihbarda bulunmaları önem taşımaktadır."
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 17:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?