1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Vali'den yatırım değerlendirmesi

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, 2009 yılında özellikle eğitim ve sağlık alanında önemli yatırımlara imza attıklarını vurguladı.

ASU TV'de Gazeteci-Yazar İskender Korkut'un sunduğu ve gazetecilerin konuk olarak katıldığı programda konuşan Vali Ramazan Sodan, son bir yılın değerlendirmesini yaptı. Adıyaman'da vali olarak göreve başladığı bir yılın konuşulduğu programda gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Ramazan Sodan, önemli açıklamalarda bulundu.

Eğitim, sağlık, turizm, sanayi, sosyal hizmetler ve mahalli idarelerin konuşulduğu programda, özellikle eğitim ve sağlık alanında göze çarpan önemli yatırımların önemine dikkat çekildi. Vali Ramazan Sodan, Türkiye'de sağlık alanında son 5-6 yılda önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, bu gelişmelerden Adıyaman'ın da önemli pay aldığını dile getirdi. Vali Ramazan Sodan, Adıyaman'a yapılacak olan ve yer sorunu nedeniyle başlanılamayan 400 yataklı hastanenin projenin bozulmadan 500 yataklı olacağını kaydederek, “Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesine ait alana yapılacak olan 400 yataklı hastanenin projesi bozulmadan 500 yataklı olacak. Bu hastanenin projesi Haziran ayı içersinde ihale edilecek. Proje bedeli yaklaşık 100 milyon TL'dir. Bunun yanında 150 yataklı Kahta Devlet Hastanesi ihale edildi, 100 yataklı Besni Devlet Hastanesi ihale edilecek, 25 yataklı Gerger Devlet Hastanesi ihale edilecek. Bunların yanında Hasancık, Atakent ve Durak'ta sağlık merkezleri 2009 yılı içersinde yapılacak. Adıyaman'da ki mevcut hastanelerimiz ihtiyacı karşılamaya çalışıyor fakat sağlık hizmetlerin daha kaliteli olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Eğitim alanında özellikle 2009 yılı yatırım programlarına çok sayıda okul inşaatının alındığını belirten Vali Sodan, “45 derslikli 13 anaokulu, 181 derslikli 11 ilköğretim okulu, 216 derslikli 12 lise binalarının ihalesi aşamasında yada ihale süreci devam ediyor. Eğitime 2009 yılı için 10 milyon TL ek ödenek sağladık. Bu okulların bitimiyle birlikte ilimizdeki okul ihtiyaçlarının büyük kısmı karşılanacak. Ancak tekli eğitime geçebilmek için daha çok okula ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
Adıyaman'da vatandaşların büyük beklenti içerisinde olduğu TOKİ konutları ile ilgili, TOKİ'nin 10 bine yakın konut yapmak için kendilerinden arazi talebinde bulunduğunu ve arazi tespitinin yapıldığını belirterek önümüzdeki günlerde yetkililerin bu araziyi inceleyeceğini söyledi.

KÖYDES, BELDES ve SODES Projeleri kapsamında Adıyaman'da önemli projelere ve işlere imza atıldığını vurgulayan Sodan, İpek Yolu Kalkınma Ajansı'nın bütçesinin 25 milyon TL olarak belirlendiğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 12:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?