1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Vali'nin adıyla dolandırıcılık

Adıyaman'da işadamlarını arayarak kendisini Adıyaman Vali Yardımcısı Selami Işık olarak tanıtan kişilerin, dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye genelinde aradıkları işadamlarına kendilerini vali, vali yardımcısı ve kaymakam olarak tanıtan kişilerin, Adıyaman Vali Yardımcısı Selami Işık'ın adını kullanarak dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı. Hasta ve yardıma muhtaç olan çocuklara ilik naklinin yapılması için yurt dışına gönderip tedavi ettirmek amacıyla para topladıklarını, paranın çoğunu tamamladıklarını geri kalan az miktarı da aradıkları şahsın karşılamasını isteyen dolandırıcılar, Adıyaman'da da bazı işadamlarını aradı.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne müracaat eden bir işadamı, kendisini Vali Yardımcısı Selami Işık olarak tanıtan bir kişinin, hasta kız çocuğunun tedavisi için işadamlarından yardım topladıklarını söyledi. Tedavi için 25 bin TL'ye ihtiyaç duyulduğunu ve bunu işadamının karşılamasını istediği, işadamının ise kriz nedeniyle bu parayı veremeyeceği, 500 TL yardım yapacağını söyledi. İşadamı verilen hesap numarasını kontrol ettirdiğinde H.D. isimli şahsın adına kayıtlı olduğunu belirledi.
Valiliğin bu yönde bir yardım kampanyalarının olmadığını açıklaması üzerin işadamının dolandırıldığı ortaya çıktı. Adıyaman'da bu yolla bir kişinin daha dolandırıldığı öğrenildi.
Yetkilileri, bu tür olaylar karşısında vatandaşların daha dikkatli olması gerektiği ve ilgili kurumlarla görüşülmesi gerektiğini vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 18:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?