1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Vali'nin Kahta gezisi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen Vali Ramazan Sodan tarihi dokusuyla Kahta'nın Türkiye'de bir çok ilden büyük bir yerleşim birimi olduğunu söyledi.


Adıyaman'da göreve başladığı gündün buyana bir çok resmi kurum ve kuruluşu ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ramazan Sodan, Kahta ilçesinde ilk olarak kaymakamlığı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'a Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Ticaret ve Sanayi Müdürü Sait Uluçay, İl Sağlık Müdürü M.Emin Taş, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Gençlik Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün eşlik etti. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı Kahta Kaymakamı Sertel Otcu, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Bölükyayla Belde Belediye Başkanı Nevzat Fırat, Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan, Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan İnan ile daire müdürleri karşıladı.


Kahta Kaymakamlığındaki ilk ziyaretinde Vali Ramazan Sodan'a Kahta Kaymakamı Sertel Otcu, ilçenin sosyo- ekonomik, tarihi ve kültürel konularında slayt eşliğinde brifing verdi. Vali Ramazan Sodan, daha sonra ilçe emniyet müdürlüğünü ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Beraberindekilerle belediyeye geçen Vali Ramazan Sodan Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'tan belediye altyapı ve genel çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Belediye olarak şehir içme suyu ve şehir temizliğine büyük önem verdiklerini belirten Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, "Kahta ilçesinde istihdama yönelik yatırımların yeterince yapılmaması nedeniyle yöre halkının neredeyse çoğunluğunun ırgat olarak başka illere çalışmaya gidiyor" dedi.


Sodan, Kahta Toplum Merkezi, Kahta Kültür Merkezi, ilçe stadyumu ve küçük sanayi sitesi inşaatında incelemelerde bulundu. Gezi sonrası değerlendirmede bulunan Sodan, "Kahta ilçemiz ülkemizin bir çok ilinden büyük bir ilçe konumunda olduğunu öğrendik. Atatürk Barajı nedeniyle bir çok ekilebilir arazisini kaybetmiş olan Kahta çiftçisinin, sulu tarıma geçerek, aynı potansiyeli yakalanması için devlet olarak gerekli çalışmalar başlatacağız. Gün geçtikçe büyüyen koca şehir konumundaki Kahta ilçemiz, gerek sosyal, gerekse kültürel anlamda çok önemli bir konuma sahip ve en kıymetli tarihi zenginlikleri bağrında barındıran bir yerleşim merkezimdir. İnanıyorum ki; çok kısa zamanda üretilecek projeler ve hazır bulunan projelerin hayata geçirilmesiyle Kahta refah düzeyine çok çabuk kavuşmuş ve istihdama yönelik büyük bir mesafe almış olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 17:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?