6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Vartana yolunda feci kaza!

ECEL REFERANDUMA GİDERKEN YAKALADI

Adıyaman'da tütün tarlasında çalışırken referandumda oy kullanmak için yola çıkan ailenin içerisinde bulunduğu otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Adıyaman merkez bağlı Vartana yolu üzerinde meydana geldi. Köyde ekip biçtikleri tütüne yarıcılık yaparak geçimlerini sağlayan Dursun ailesi, referandumda oy kullanmak üzere çalıştıkları tarladan ayrıldı. Kent merkezine doğru oy kullanmak için yola çıkan Dursun ailesinin içerisinde bulunduğu 02 FL 435 plakalı Fatih Dursun (60) yönetimindeki otomobil, vartana yolu üzerinde bulunan virajda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Metrelerce yükseklikten aşağıya yuvarlanan otomobil içerisinde bulunan sürücü Fatih Dursun ile oğlu Mustafa Sefa Dursun (17) yaralanırken, anne Naile Dursun (57) olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası kazaya karışan ailenin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Yaralılar, tedavi edilmek üzere olay yerine gelen ambulansla Adıyaman Devlet Hastanesi acil polikliniğine, hayatını kaybeden anne Naile Dursun ise tabuta konularak Adıyaman Belediyesine ait cenaze aracı ile Adıyaman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan kaza mahalline yakın yerde bulunan kovanlardan çıkan arılar, kaza mahallinde bulunanlar için tehlike saçtı. Arıların istila ettiği kaza mahallinde bulunan bazı polis ve vatandaşları arı soktu.

Kazaya karışan aile gibi yarıcılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Abuzer Batur, kaza öncesinde Dursun ailesi ile birlikte çalıştıklarını belirterek, ailenin oy kullanmak için işi yarım bıraktığını söyledi. Batur, "Beraber tütün yapmıştık. Ben oyumu kullanmaya gidiyorum dedi ve ailece gittiler. İşi yarım bıraktılar. Aile fakirdi. Yarıcılık yapıyorlardı. Tarlaya kilometrelerce ileriden yürüyerek geliyorlardı. Bu arabayı da 20 gündür kiralamıştı. Arabada eskiydi. 3 aydır tanışmıştık" dedi.

Şarampole yuvarlanan otomobilin girdiği bahçenin sahibi Mehmet Demir, "Buradan çok kişi uçtu. Geçen bir traktör aynen bu şekilde kaza yaptı. Buraya çelik bariyer taksınlar. Bu viraj çok dar ve tehlikeli" diye konuştu.

Olayı gören Ahmet Karaman ise, şöyle konuştu:

"Biz tarladaydık, ses geldi. Sese doğru geldik baktık araç takla atmış. Kazanın meydana geldiği yol görünmeyen, gizli bir viraj. Bu yolda frene dokunsan bile araç durmaz. Yıllardır bu yol çukurdan geçilmiyor. Bu yol üzerinde yatılı birde okul var. Yüzlerce öğrenci okula gidebilmek için bu yolu kullanıyor. Bu aile de tütün yapmış, oy kullanmaya giderken kaza yapmış. Oy da kullanamamışlar."

ECEL REFERANDUMA GİDERKEN YAKALADI
ECEL REFERANDUMA GİDERKEN YAKALADI
ECEL REFERANDUMA GİDERKEN YAKALADI
ECEL REFERANDUMA GİDERKEN YAKALADI
ECEL REFERANDUMA GİDERKEN YAKALADI
ECEL REFERANDUMA GİDERKEN YAKALADI
ECEL REFERANDUMA GİDERKEN YAKALADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 17:58:05
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 18:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?