7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Vatandaş beyaz ete yöneldi

KIRMIZI ET SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Adıyaman'da at ve eşek eti satıldığı yönündeki haberler Adıyaman'da kırmızı et satışını büyük oranda düşürdü.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir kasabın Gerger ilçe kırsalında at kestiği ve bunu sattığı yönünde basında haberlerin çıkmasının ardından, kırmızı et tüketiminde düşüş yaşandı. Vatandaşların beyaz ete yöneldi.

Adıyaman Veteriner Hekimler Derneği Başkanı ve Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrolörü Mehmet Eskici, kırmızı et satışında yüzde 50 azalma olduğunu belirterek, vatandaşların tedirgin olmamaları gerektiğini vurguladı.

Mehmet Eskici, yapıla haberlerin spekülasyonlara neden olduğunu savunarak, "Adıyaman'da at ve eşek eti satan esnaf olduğunu zannetmiyorum. Zaten piyasada eşek kalmadı. At etine de yasalarımızda kısıtlama yok. Ancak geleneksel olarak at eti yemiyoruz. Orta Asya ülkelerinde at ati yoğun bir şekilde tüketiliyor. İslam dinine göre de at etinin haram olduğu yönünde bilgi yok" dedi.

Vatandaşların et alırken daha dikkatli olmalarını isteyen Eskici, "Et ve et ürünleri riskli ürünlerdir. Etin kendine has bir rengi vardır. Bozulma olduğunda renk değişir ve kokuşmaya başlar. Hazır kıyma almasınlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 12:35:01
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 12:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?