2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Vatandaşı duyarlılığa davet etti

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, yaz aylarıyla birlikte düğün ve eğlencelerde atılan havai fişeklerin kazalara neden olmaması için vatandaşlara uyarıcı broşür dağıtıldığını bildirdi.


Yaz aylarında sıkça kullanılan ve çeşitli kazalara neden olan havai fişeklerin şartlı olarak kullanılmasına ilişkin kuralların ve uyarıcı bilgilerin bulunduğu broşürler vatandaşlara dağıtılıyor. Broşürlerde, havai fişeklerin izinsiz ve usulüne aykırı kullanımı nedeniyle yaralanma ve ölüm olayları olabileceği, bu maddelerin izinsiz, zamansız veya uygunsuz yerlerde kullanımından ötürü oluşan yüksek seviyeli ses, çevresel gürültü seviyesi sınır değerlerini aşarak halk arasında korku, heyecan ve panik yaşattığı, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğü anlatılıyor.


Broşürlerde ayrıca havai fişeklerin kullanılması için önceden yetkililere müracaat edilmesi, belgeli kişiler tarafından ateşlenmesi ve havai fişek atış saatlerine uyulması konusunda bilgi verilirken, yaz aylarında havai fişeklerin gece saat 23.00'e kadar diğer aylarda saat 22.00'e kadar kullanılabileceği belirtiliyor. Kurallara uymayanlar hakkında TCK ve Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince hapis ve idari para cezası verileceği belirtiliyor.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, broşürlerin vatandaşı bilgilendirmek için hazırlatıldığını ifade ederek, "Broşürlerde havai fişeklerle ilgili uyulması gereken kurallar yer alıyor. Broşürlerin düğün salonları, iş yerleri, bankalar, kuyumcular, muhtarlar, düğün organizasyonu yapan oteller, fotoğraf stüdyoları, davetiye basan yerler, resmi kurumlar ve vatandaşa dağıtımı yapılmıştır. Polis merkezi ve ruhsat işlemleri şube müdürlüğüne konuyla ilgili bilgi almak için gelen vatandaşlara broşür verilmektedir"
dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 16:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?