7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Vazife malulü polise övünç madalyası

VAZİFE MALULÜ POLİSE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Gaziantep'te üç kişinin bıçaklı saldırısı sonucu vazife malulü olan polis memuru Abdullah Elçi'ye devlet övünç madalyası verildi.

1995 yılında Diyarbakır Polis Okulu'ndan mezun olarak göreve başlayan Abdullah Elçi, 2007 yılında asayiş uygulaması esnasında üç kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak, yaralandı. Bu olaydan sonra vazife malulü olarak emekliye ayrılan polis memuru Adıyaman valiliği toplantı salonunda düzenlenen törenle devlet övünç madalyasını ve beratını aldı.

Vali Ramazan Sodan'ın yanı sıra Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ve müdür yardımcıları ve şube müdürlerinden katılanlar oldu. Vazife Malulü Abdullah Elçi ise, eşi Nermin Elçi ile çocukları Murat ve Feride Elçi katıldı.

Törende konuşan Vali Ramazan Sodan, polis teşkilatının ülkenin asayiş ve güvenliğinin sağlanmasında üstün cesaret ve gayreti, yüksek görev bilinci ile her türlü suç ve suçluyla kahramanca mücadele ettiğine dikkat çekti.

Vali Sodan, "Türk polis teşkilatı bu uğurda yüzlerce şehit vermiş bir o kadar personelimiz de gazi ve görev malulü olmuştur. 2933 sayılı madalya ve nişanlar kanunu ile ilgili yönetmenlik gereği 20 şehit personel ile 72 görev malulü personele bakanlar kurulu kararıyla devlet övünç madalyası verilmesi uygun görülmüştür. Bunlardan birisi de ilimizde yaşayan Abdullah Elçi'dir. Görevini canla başla yerine getiren bu arkadaşımıza devletimiz en iyi şekilde sahip çıkacaktır. Kendisine ailesiyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum" dedi.

VAZİFE MALULÜ POLİSE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 11:47:05
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 14:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?