1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Velilere ÖSS uyarısı

Adıyaman'ın Kahta ilçesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Mahmut Yıldırım, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi, sınav kaygısı konusunda öğrenci ve velilere önemli uyarılarda bulundu.


ÖSS sınavında aile ve öğrencilerin kaygı ve streslerinin yükseldiğini Kahta RAM Müdürü Mahmut Yıldırım, sınav stresini azaltmak için, sınavların birer tehdit olarak değil, bir fırsat olarak algılanması gerektiğine, dikkat çekti. Başarısızlık riskinin, kaygıyı artıracağını ve kaygının da bir kısır döngü yaratarak kişinin performansını kilitleyebileceğini belirten Mahmut Yıldırım, şunları söyledi:

"Sınava hazırlık süreci öğrenci ve aile için gerginliğe yol açması kaçınılmazdır. Bu dönemini öğrencilerin, gerginlik içinde yaşaması halinde öğrencilerin kaygı düzeyinin yükseleceğini aileler bilmelidir. Durum böyle olunca performansta olumsuz etkilenmektedir. Sınav hayatın olmazsa olmazı değildir. Sınavı tüm sorunları çözecek ya da her şeyi mahvedecek bir olay olarak değerlendiriyorsanız sınavı bir tehdit olarak algılıyorsunuz demektir. Bu gerçekçi olmayan bir yaklaşımdır. Oysa sınav, çocuğunuzun bazı alternatiflere yönelik kendini denemesi için bir fırsattır, bir seçimdir. Bu fırsatı iyi değerlendirmesi sizin sınava doğru, gerçekçi ve sağlıklı biçimde yaklaşmanıza bağlıdır. Sınava ilişkin alternatifleri birlikte tartışın, sonuçlar ne olursa olsun onu sevdiğinizi ve sevmeye devam edeceğinizi belirtin, samimi olun. Onu koşulsuz kabul edin. Sınavlar geçicidir ama sonuçları çocuğunuz ile ilişkilerinizi kalıcı olarak etkileyebilir."

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 18:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?