1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Veteriner hekimler dertli

Adıyaman Veteriner Hekimler Dernek Başkanı Mehmet Eskici, veteriner hekimlerin zor şartlarda görev yaptığını belirterek, KKKA hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Bozdoğan Otel'de dernek yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Adıyaman Veteriner Hekimler Dernek Başkanı Mehmet Eskici, hayvandan insanlara bulaşan ve sağlığı tehdit eden 200'den fazla hastalığın riski altında görev yaptıklarını dile getirdi. Veteriner hekimlerin mağdur edildiğini kaydeden Eskici, "Beş yıllık yoğun eğitim ve zorlu çalışma koşullarına rağmen özlük hakları yönüyle emsal meslek grupları içerisinde en fazla mağdur edilen meslek grubudur. Aldıkları ücret, lise dengi okul mezunlarının altında kalmıştır. Buna rağmen veteriner hekimler hayvan sağlığı ve halk sağlığını korumak adına görevlerini yerine getirmek için özveriyle gayret göstermişlerdir" dedi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Eskici, KKKA hastalığının 2002 yılından beri vatandaşın korkulu rüyası haline geldiğini dile getirerek, 2002 yılından bugüne kadar 2 bin 312 kişinin bu hastalığa yakalandığını ve 123 kişinin hastalıktan dolayı öldüğünü kaydetti.

Toplantıya Tarım Müdürü Erdal Özer de katılarak basın mensuplarıyla sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 16:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?