6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Yaban keçilerinin envanteri çıkarıldı

Çevre ve Orman Bakanlığı görevlileri Adıyaman'da yaban keçilerinin envanterini çıkardı. 

Adıyaman Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, envanteri çıkartılan yaban keçilerinin sayılarında geçen yıla oranla artış gözlendiğini dile getirdi. 

Koruma altında olan yaban keçilerini saymak için görevliler 420 bin 400 hektarlık alanda yaptıkları çalışmalarda 835 adet yaban keçisi saydı. Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, gecen yıl yapılan sayımda bu rakamın 625 olduğunu ve av kotasının 28 olduğunu açıkladı.

 Dindar, "Adıyaman'da Uluğbaba, Akdağ, Zivar, Hisar, Şengül, Gedik, Hallof Dağı, Bezar, Olgunlar ve Holbak Dağı mevkilerinde bulunan yaban keçisi ve melez yaban keçilerinin 2006 yılı envanter çalışmaları genel müdürlüğümüzden gelen uzmanlar tarafından 8 günde tamamlandı. Belirtilen yerlerde yapılan sayımlarda 835 adet yaban keçisi sayıldı. Geçtiğimiz sene yapılan envanter çalışmalarında 625 adet yaban keçisi sayılmıştı. Yapılan sayım sonucunda genç yaban keçisi sayısında artış gözlemlenmiştir. Av turizmi kapsamında daha çok boynuz ve derisi için avlanılan yaban keçilerinde uzun boynuzlu yaşlı keçilerde görülen azalma ve genç bireylerde görülen artış kaydedildi. 2006-2007 av sezonu için kota 28 olarak belirlenmiş olup, yaban keçisi avı kota dahilinde devam etmektedir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 11:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
edıp kızıldag IP: 81.213.235.xxx Tarih : 6.01.2007 22:25:24
adıyamanda yuzlerce dag kecısı bulunmaktadır.fakat dıs ulkelerden gelen yabancı avcılar bınlerce dolar odeyıp toraklarımızda barınan kecıları avlıyorlar. ama bolgenın avcılarına genel kapsamlı makul bır fıyat belırleyıp yoremız avcılarını neden avlandırmıyorlar.ben adıyaman avcılarının sozcusu sayılırım.cunku avcılarımız bu konularda hıc bılgılendırılmıyor elın avcıları gelıp avlıyor gıdıyor evet turızme katkı dıyorlar bızım burdakı avcılarımızı gercekten ımrendırıyorlar.sonrada kacak avcılık bas gosterdı denılıyor.bu tur sosyal ve kulturel faalıyetler ve sempozyumlarıda ılımızde yapsalar avcılarımızı bu konuda bılınclı hale getırıp vede avlanmalarınada katkı saglanılsa boyle seylerde sık yasanılmayacaktır.ılımızde genc trap atıcıları ıcın odenek bıle gelmıyor.bu haberlerı yapılıyor fakat kımse bısey anlamıyor.sızden rıcam bu yazımı yerel ve ulusal gazetelerınızde yayınlamanız.tesekkur ederım.