1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yabancı öğretmenler Besni'yi tanıdı

Besni ilçesinde 'Barış Treni' Socrates-Comenius projeleri kapsamında Yunanistan, Romanya, Polonya ve İspanya'dan gelen öğretmenler Kaymakam Hulusi Şahin'i makamında ziyaret etti.

'Barış Treni' Socrates-Comenius projeleri kapsamında Besni Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu yakından tanımak amacıyla Yunanistan, Romanya, Polonya ve İspanya'dan öğretmenler Besni'ye geldi. Besni'nin kültürünü yakından tanıma fırsatı bulan öğretmenler Kaymakam Hulusi Şahin'i makamında ziyaret etti.

Öğretmenlerin barışı simgelemek ve Türkiye ile Avrupa arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla geldiklerini dile getiren Kaymakam Hulusi Şahin, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, "Cumhuriyet İlköğretim okulundan bir heyet bundan önce birkaç ülkeyi ziyaret etti ve farklı kültürleri gördüler. Şimdi ise gelen misafirlerimizi ilçemizde misafir ediyoruz. Öğretmen ve idarecilerden oluşan bir heyet yaklaşık bir hafta burada olacak ve proje kapsamında çeşitli etkinlikler yaparak, bölgemizi tanıma imkanı bulacaklar. Bu kapsamda Nemrut Dağını ve Atatürk Barajını gezdiler. Tabi bu tür etkinlikler dünya barışına ve özellikle Avrupa Birliği sürecine çok ciddi katkısı olan projeler ve biz bu projeleri destekliyoruz. Elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz, Avrupa Birliği projesi olmakla ve finansmanı Avrupa Birliği projesi tarafından karşılanmakla beraber bir takım ek masraflar oluyor tabi ki bizde bunu karşılıyoruz. Tabiki yabancı misafirlerimizi Besni'de karşılamaktan memnunluk duyuyoruz" dedi.

Hulusi Şahin'i makamında ziyaret eden öğretmen heyeti Şahin'e, ülkelerine özgü hediyeler verirken, Hulusi Şahin ise misafirlere Besni bölgesine ait çeşitli hediyeler verdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?