1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yağmur ev yıktı

ŞİDDETLİ YAĞMUR EV YIKTI

Adıyaman'da 3 gündür aralıklı yağan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkilerken, bir toprak evin yıkılmasına neden oldu. Şiddetini arttıran yağmur nedeniyle Adıyaman Üniversitesi önünde bulunan alt geçidi de su bastı.

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağış Adıyaman'da bir toprak evin yıkılmasına neden oldu. Şiddetli yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, yağmur altında yürümekte güçlük çekerken, yağmur nedeniyle işlerinin aksadığını dile getirdi. Şiddetli yağmur yağışı sırasında aracı arızalanan bir sürücünün yaşadığı zor anlar kameralara yansıdı. Yağmurdan korunmak isteyen vatandaşlar kapalı mekanlara veya çatı altlarına sığınırken, şiddetli yağmur bir kişinin de evinin yıkılmasına neden oldu. Turgut Reis

Mahallesi'nde bulunan Bayram Demir'e ait iki odalı toprak evin damı şiddetli yağan yağmur nedeniyle çöktü. Kullanılamaz hale gelen evin yıkılması anında içeride kimsenin bulunmaması olası bir can kaybı önledi.

Asgari ücretle bir şirkette çalıştığını açıklayan Bayram Demir, düğün hazırlığı yaptığını fakat evinin yıkılmasının kendisini ekonomik olarak sıkıntıya düşürdüğünü söyledi. Mağdur olduğunu söyleyen Demir, yetkililerin kendisine yardım eli uzatmasını istedi.

Evinin yıkılması nedeniyle evlilik tarihini erteleyeceğini ifade eden Demir, mağduriyetini şu sözlerle ifade etti:

"Türkiye'nin genelinde var yağış. Adıyaman'da etkisini sürdürüyor. Şiddetli yağmurdan dolayı evimde çökme meydana geldi. Allah'tan içeri de kimse yoktu. Tek sevindiğim nokta bu. Ama evimin yıkılması beni de yıktı. Asgari ücretle çalışan bir işçiyim. Şu an elim kolum bağlı bir şekilde ne yapacağımı bilmiyorum. Yaklaşık 5 aydır nişanlıyım. Düğün hazırlıkları yapayım derken evimin durumu ortada. Ne yapacağımı bilemiyorum. Evlilik hazırlıkları yaparken bütün her şeyi durdurmak zorundayım. Bu durum evlilik

tarihini erteler. Yetkililerden yardım bekliyorum."

Ayrıca, Adıyaman'da etkisini sürdüren yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastığı öğrenildi.

ŞİDDETLİ YAĞMUR EV YIKTI
ŞİDDETLİ YAĞMUR EV YIKTI
ŞİDDETLİ YAĞMUR EV YIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 14:48:05
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 15:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?