7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Yağmur hayatı feç etti

ADIYAMAN'DA ŞİDDETLİ YAĞMUR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Adıyaman'da gece saatlerinden itibaren süren yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve iş yeri sular içinde kalırken, yollar trafiğe kapandı, otomobiller yollarda mahsur kaldı.

Adıyaman'ı etkisi altına alan ve kentte yaşamı adeta felç eden şiddetli yağmur karşısında vatandaşlar zor anlar yaşadı. Gece geç saatlerde yağışın başlamasıyla birlikte belediye ekipleri de ev ve iş yerlerine dolan suları temizlemeye koyuldu. Bazı vatandaşlarda suları kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştı. Kent genelinde çevre yolları dahil bir çok yolu trafiğe kapatan su baskınları nedeniyle araç sürücüleri de araçlarını kontrol etmekte güçlük çekti. Bazı otomobiller yollarda mahsur kalırken, mahsur kalan araçlar otobüs ve çekicilerle sular içerisinden kurtarıldı.

Eşi ve çocuklarını hastaneye götürürken 1. Çevre Yolunda otomobiliyle birlikte mahsur kalan Mustafa Rençber isimli şahıs, otomobilini sular içerisinden çıkarmak için saatlerce uğraş verirken otomobil yoldan geçen bir otobüs tarafından çekildi. Yolların trafiğe kapanmasıyla birlikte trafik polisleri de yoğun bir şekilde çalışmaya başladı. Kapanan yollara uyarıcı levhalar yerleştiren ekipler yağmur altında, sürücülerin mağdur olmamaları ve açık olan yollarda ilerlemeleri için trafik akışını sağladı.

Vatandaşlar, alt yapı sorunu nedeniyle bu manzaralarla karşılaştıklarını belirtirken, sorunun giderilmesi noktasında gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Ayrıca, yağışlarla birlikte belediyeye 200'e yakın ihbar telefonu geldiği öğrenildi.

ADIYAMAN'DA ŞİDDETLİ YAĞMUR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ
ADIYAMAN'DA ŞİDDETLİ YAĞMUR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 11:21:01
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 13:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?