3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Yağmur kutlamalara engel olamadı

Adıyaman’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, sabah saat 09.30’da Vali Hikmet Tan’ın, makamında resmi kurum ve kuruluşların temsilcilerinin bayramını kutlamasıyla başladı. Valilik önünde devam eden törenlerde Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Namık Boran, Belediye Başkan Vekili Fahri Özkan tören aracı ile vatandaşların bayramını kutladılar.

Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra şiirler okundu. Adıyaman Yavuz Selim Lisesi, Adıyaman Lisesi ve Adıyaman Belediyesi halkoyunları ekiplerinin karma folklor ekibinden oluşan ekip, ortaya koyduğu gösteriler ile izleyenlerden büyük alkış aldı. Bir taraftan tören etkinlikleri devam ederken, yağmurun başlaması törene katılanlara zor anlar yaşattı.

Törene katılanlar şemsiyelerini açarken öğrenciler ıslanmak zorunda kaldı. Törende konuşan Adıyaman Valisi Hikmet Tan, cumhuriyetin 81. yılının kutlanmasında emeği gecen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, "Böyle değerli bir günde devlet ve halkın birlik mesajı vererek burada toplanması ve cumhuriyetimizin 81.yılının kutlanması bizlerin mutluluğuna mutluluk katmaktadır.Yağmurlu bir günde sözü fazla uzatmak istemiyorum fakat cumhuriyetimin çatısı altında bir arada birlik içerisinde yaşamamız için Türkiye’de yaşayan herkesin cumhuriyete sahip çıkması gerekmektedir. Bizlerin sahip çıktığı cumhuriyet’in temelleri sağlam olur" dedi.
Tören, yağmur nedeniyle erken sona erdi.

adıyaman
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 14:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?