6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Yalanın gerçeği, sanalı olur mu?

Adıyaman'ın Kahta İlçe Müftüsü Recai Güzel, sanal alemde söylenen yalanların beyaz yalanlar olarak kabul edilmemesi gerektiğini ve takma isimle yapılan sohbetlerin dinen uygun olmadığını ifade etti. 

Kahta İlçe Müftüsü Recai Güzel, insanların gerçek hayatta birbirlerine yalan söylemesi ve aldatması nasıl haramsa, sanal ortamda da söylenen yalanların haram olduğunu belirterek, "Peygamber efendimizin, 'Bizi aldatan bizden değildir' hadisinin örnek alınması gerekiyor. Sanal ortamdaki sohbetlerin yalanı sıradanlaştı ve gerçek hayatta da bunun yansımaları görülüyor. İnternetteki yalan sohbetlerin sonu hüsrandır. Dikkatsizce yapılan çetleşmeler, birçok üzücü olaylara davetiye çıkarabilir" dedi. 

Sanal alemde söylenen yalanların beyaz yalanlar olarak kabul edilmemesi gerektiğini ifade eden Güzel, "Sanal ortamda kişiler mesleğini, eğitim düzeyini, medeni hallerini saklayarak sohbet ediyor. Yalan, yalandır. Yalanın gerçeği, sanalı olmaz. Yalan nerede olursa olsun kişiyi kötülüğe sevk eder. 'Bir şey olmaz, ne olacak, nasıl olsa beni hiç kimse tanımıyor' diyerek yalan söylemenin de sonu çoğu zaman acı ve düş kırıklığıyla bitiyor. Basından okuyoruz, sanal yalanlar sebebiyle evlilikler sona eriyor, cinayetler işleniyor, toplumun ahlaki yapısı giderek bozuluyor. Yalan, felaket demektir. Ne yazık ki bugün internetin yanlış kullanımı yalanı körüklüyor" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2007 Pazar 13:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?