1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yanlış beyan veren yandı

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere mazot ve gübre desteği müracaatlarının başladığı, yanlış beyan verenlere beş yıl boyunca destekleme verilmeyeceğini belirttiler.

Adıyaman'ın Kahta İlçe Tarım Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Güneş, mazot ve gübre desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler için müracaatların başladığını belirtti.

Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak isteyenlerin en geç 28 Kasım tarihine kadar müracaat etmeleri gerektiğini belirten Güneş, "Destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin ilk olarak Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki bilgilerini güncellemesi gerekiyor. ÇKS' ye kayıtlı olmayan veya bilgilerini güncellemeyenler çiftçilerin ödemelerinden yararlanamayacak, üretim yılı içerisinde herhangi bir üretim yapılmamış boş araziler, kadastro geçmemiş yerler, onaylı tapu zabıt kaydına sahip olmayan çayır vasıflı araziler için herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin sahte belgelerle müracaat etmeleri durumunda gerekli adli ve idari soruşturma yapılacak. Bu ödemelerden haksız yere yararlandığı tespit edilen çiftçiler beş yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlanamayacak. Haksız yere MGD ödemesinden yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, haksız yere yapılan ödemeler, ödeme yapılan çiftçilerden geri alınacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 21:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?