1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yaralı keçi ameliyatla kurtarıldı

Adıyaman'da sarp kayalıklardan düşen yaban keçisinin kırılarak kangren olan ayağı, yapılan operasyonla kesildi.

Yaklaşık 2 hafta önce Adıyaman merkeze Bağlı Yaylakonak beldesi Zivar Dağları'nda kayalıklardan düşerek ayağı kırılan 7 yaşındaki erkek yaban keçisini gece saatlerinde bulan köylüler, Çevre Orman İl Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Ekipler tarafından Adıyaman'a getirilen yaban keçisine ilk müdahale Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi'nde yapıldı.

Sabah saatlerinde 7 veteriner hekim tarafından ameliyata alınan yaban keçisine acı çekmemesi için anestezi uygulandı. Yaban keçisi 2 saat süren ameliyat sonrasında hayata döndü. Operasyonu Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar da izledi. Veteriner hekim Mehmet Kaygusuz, "Ayağı kangren olmak üzereydi, o yüzden keçiyi kurtarmak için ayağını kesmek zorunda kaldık" dedi.

Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar ise Adıyaman'da 2007 sayımına göre toplam 915 yaban keçisinin bulunduğunu belirterek, "Köylüler tarafından bulunan yaralı yaban keçisini müdürlük olarak teslim aldık ve veteriner hekimlere getirdik. Yaban keçisinin kurtulması için ayağının kesilmesi uygun görüldü. Yaban keçisi iyileştikten sonra protez ayarlamaya çalışacağız. Doğaya bırakamayacağımız için yaban keçisini kafeste besleyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 17:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?