6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştı

HAYIRSEVERLERİN YARDIM PAKETLERİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTI

İstanbul ve Adıyaman'da bulunan Adıyamanlı hayırseverlerin yardımları, yardıma muhtaç ailelere dağıtıldı.

Demokrasi Parkı çadırında yapılan yardım dağıtımına katılan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, hayırsever işadamlarına teşekkür ederek, bu tür yardımların sadece bir ay değil her zaman yapılması gerektiğini söyledi. Belediye olarak ramazan ayı boyunca kendilerinin de birçok fakir aileye ulaştıklarını ifade eden Büyükaslan, "Allah hayırseverlerin hayrını kabul etsin" dedi.

Yardımların, ihtiyaç sahiplerine ulaşması için aracı olan Umut Işığı Derneği'nin Başkanı Abuzer Abacı ise, "2005 yılından itibaren her Ramazan ayında ailelere yemek yardımı yaptıklarını belirterek "Ortalama bin 500 kişiye yemek dağıtıyorduk. Bu son zamanlarda 3 bine çıkmıştı. Havaların sıcak olması nedeniyle yardımlarımızda gıdalara yöneldik. Akşamları ailelerimizin evlerini ziyaret ederek gıdalarımızı dağıtıyorduk. Bu sene ise İstanbul'da yaşayan Adıyamanlı hayırsever hemşehrilerimiz giysi yardımında bulundu. Biz bu doğrultuda 700 kişi tespit edilmiştik ancak talep artınca bu sayı bin 200 kişiyi buldu. Giydirdiğimiz çocuklar fakir, yardıma muhtaç, yetim ve öksüz çocuklardır" dedi.

Veren elin alan elden hayırlı olduğunu anlatan Abacı, şunları söyledi: "Ramazan ayındayız ve bu ayımızı sadaka ve zekatımızı vererek geçirmeliyiz. Umut Işığı Derneği'ne herkesin güveni tam olmalı. Akıllarda soru işareti kalmasın. Hatamız muhakkak olabilir ama biz de hata yapmamaya gayret gösteriyoruz. Özellikle aileleri tespit edip yardımları iletiyoruz. Birilerinin söylemesiyle, bakmadan ve görmeden yapılan yardımlarımız artık olmuyor."

Umut Işığı Yardım Derneği'ne sadece Adıyamanlıların değil tüm Türkiye'nin yardım yapmasını beklediklerini anlatan Abacı, sözlerine şöyle devam etti: "Dışarıdan daha çok yardım gelmektedir. Yurt dışından, Mekke ve Medine'den bile yardım geldi. Bu yardımlar bizler için onur vericidir. Bu yardımları boşa çıkarmayacağız. Bir aylık değil bir yıllık yardım için çalışıyoruz. Fakirlik olacak ve zenginlerde onlara yardım edip sahip çıkacaktır. Ailelerimize göz kulak olup kucaklarımızı açıp onlara yardımlarımızı esirgememeliyiz. Bu toplumsal bir olaydır. Bu vesileyle bu yıl derneğimize yardımda bulunan herkese şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum."

HAYIRSEVERLERİN YARDIM PAKETLERİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTI
HAYIRSEVERLERİN YARDIM PAKETLERİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 14:26:02
Güncelleme :5 Eylül 2010 Pazar 15:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?