1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yasaklar gerilimi artırıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, başörtüsü serbestliğinin kaos oluşturmadığını, yasakların kaos ve kamplaşmalara neden olduğunu söyledi.


Partisinin düzenlediği 'Adıyaman'ın sorunları' konulu panele katılmak için geldiği Adıyaman'da parti binasında basın mensuplarıyla sohbet eden Muhsin Yazıcıoğlu, üniversitelere başörtülü olarak gitmek isteyen öğrencilerin Cumhuriyet'i yıkmak gibi bir dertleri olmadığını anlattı.

Türban serbestliğinden çok yasakların kaos ve kutuplaşmalara neden olacağını belirten Yazıcıoğlu, "Yasaklar gerilimi artırıyor, yasaklar sorunların daha cazip hale gelmesini ve sorunlar üzerinden siyasi kamplaşmalar olmasını sağlıyor. Herkesin eğitim haklarının engellenmeden okuyabildiği ülkede kimse birbirinin kıyafetinin farkına bile varmaz. Başörtülü şekilde üniversiteye gitmek isteyen çocukların kafasında sistem değiştirmek gibi bir fikri ve Cumhuriyet'i değiştirmek gibi bir derdi de yok. Onlar eğitim almak ve bireysel haklarını kullanmak istiyor. Kılık kıyafetin serbest olduğu bir ortamda eğitim yapılmasını sağlarsak kamplaşma olmaz. Cumhuriyet elden gitmez, laiklik falan ortadan kalkmaz. Öyle zannedildiği gibi kavga ve kaos çıkmaz. Soruna bu çerçeveden bakmak lazım" dedi.


Yapılan Anayasa değişikliğinin çok abartıldığına dikkat çeken Yazıcıoğlu, bunun ilacın yanında vitamin hapı gibi durduğunu ifade etti. Yazıcıoğlu, Anayasa değişikliğinde öyle çok önemli yenilik olmadığını belirterek "Sadece ilaç kullanırken bir kuvvetlendirici olarak alınan vitamin hapı gibidir. Sadece Anayasa'da özgürlüklere yönelik var olan hükümleri biraz daha destekleyici takviye edici düzenleme yapıldı. Yoksa çok fazla değişiklik yapılmadı" diye konuştu.


Yazıcıoğlu, asıl bundan sonrasının önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bundan sonrasında YÖK Kanunu'nun 17. Maddesi yürürlükte olan kanuna aykırı olmamak üzere üniversitelerde kılık kıyafet serbesttir, diyor. Buna rağmen yasaklar varsa ve eğer buna rağmen değişiklik yapılacaksa bu değişikliğin çok dikkatli bir şekilde yapılması lazım. MHP ve AK Parti arasında mutabakat sağlanan kanun metni yeterli değil. Mutabakat özüne dokunmadan ama daha dikkatli özenle seçilmiş kelimelerden oluşan bir metin olmalı ve Anayasa Mahkemesi'nden dönmeyecek şekilde hazırlanmalıdır."


Üniversitelerde rektörlerin farklı düşüncelere sahip olmasıyla ilgili soruya da Yazıcıoğlu, şöyle karşılık verdi: "Kimileri YÖK Kanunu'nu değiştirin de ondan sonra Anayasa Mahkemesi bunu laikliğe aykırı görsün, bozsun yasaklar katmerlersin istiyor. Kimileri de belirsizlik ortadan kalksın istiyor. Bu kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için YÖK Kanunu'nda da değişiklik yapılabilir."


Yazıcıoğlu, daha sonra Adıyaman Belediye Düğün Salonu'nda panelistliğini Adıyaman Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Salman, Baro Başkanı Av. Nazım Pektaş, Tekgıda-İş Sendikası Başkanı Mithat Yoldaş ve Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy'un yaptığı panele katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 17:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?