1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yaşlı yatalak kadının dramı

Adıyaman'da yıkılma tehlikesi olan bir evin tek odasında yaşam mücadelesi veren yaşlı ve yatalak kadın, kendine uzanacak yardım elini bekliyor.

Yeşilyurt Mahallesi'nde yıkılma tehlikesi bulunan evin tek göz odasında yaşam mücadelesi veren 79 yaşındaki Güli Turan'ın yaşadıkları yürekleri burkuyor. 30 yıl önce eşini kaybeden ve yatalak durumda olan Güli Turan, bir süre öncede doğum yapan kızını kaybetti. İki çocuğu bulunan ve birini ameliyat masasında kaybeden Güli Turan'ı hayattaki tek çocuğunun da kaderine terk ettiği ileri sürüldü. Marangozluk yaparken iflas ederek Antalya'ya yerleşen Güli Turan'ın tek oğlunun 3 ayda bir Adıyaman'a gelerek yatalak kadının 3 aylık maaşını alıp, tekrar Antalya'ya gittiğini iddia edildi.

Yaşlı kadının sobası yakan mahalle komşuları yetkililerden, Güli Turan'ın yeşil kart vizesinin yapılmasını istedi. Güli Turan'ın yatalak olduğu için birkaç defa kolunu ve bacağını kırdığını ifade eden komşuları, lavaboya gidemediği için bazen elbiselerini kirli giydiğini söyledi.

Çocukları tarafından ölüme terk edilen Güli Turan'ı bazen yemek getirdiklerinde öldüğünü sandıklarını anlatan komşuları,"Bizler elimizden geldiği kadarıyla yaşlı kadına bakmaya çalışıyoruz. Yemeğini getirip yedirmeye çalışıyoruz. Lavaboya gidemiyor ve elbiselerini biz yıkayamadığımız zaman kirli giymek zorunda kalıyor. Geçen gün hastaneye götürdük. Rahim kanseri hastalığı çıktı. Ameliyat gerekti fakat yaptıramadık. Yeşil kartın vizesi dolmuş. Vizesini kendi yaptıramıyor. Biz yaptırmaya gittiğimizde bize yapmıyorlar. Yeşil kart vizesi dolduğu için ne muayene olabiliyor, nede ilaç alabiliyor. Vicdanımız rahat değil ve biran önce sağlık kontrolünden geçmesi gerekiyor. Biz evde yemek yemeden buraya getiriyoruz çünkü getirdiğimiz bir tabak yemeğe muhtaç durumda. Birkaç defa yemek getirmeye geldiğimizde öldüğünü zannettik ve korktuk. Bu durumda ölürse vicdanımız sızlar" dedi.

Komşuları Güli Turan'ın maddiyattan ziyade bakıma ihtiyacının bulunduğunun ifade ederek yetkilileri göreve çağırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 18:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?