1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yaşlıların kuyruk çilesi sona erecek

65 yaş üstü maaş alan vatandaşların PTT şubelerinde çektikleri kuyruk çilesinin yapılan yeni düzenleme ile sona erdirilmesi planlanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kasım Tekin, 65 yaş üstü yaşlılık maaşı alan vatandaşların kuyruk çilesinden kurtulacaklarını söyledi.

Her ayın ilk beş günü PTT şubelerinde yaşlılık maaşının ödendiğini belirten SGK İl Müdürü Kasım Tekin, doğum yıllarının son rakamlarına göre ödemelerin yine PTT şubelerinde yapılacağını belirterek, "Her ayın birinci ve beşince günleri arası PTT şubelerince memur ve işçi emekli aylıkların ödeme günü olması nedeniyle personel yetersizliğinden dolayı şubelerin sıkıntıya düştüğü görülmüştür. Ödeme sırasında yaşanan olumsuzlukların artık yaşanmaması için yaşlı ve özürlü vatandaşların ödemeleri doğum yıllarının son rakamlarına göre her ayın 5 ile 9. günleri arasında yapılacaktır. Doğum yıllarının son rakamına göre verilecek olan maaşlar, kuyruklarda yaşanan sıkıntıların önüne geçilecektir" dedi.

Ayrıca SGK Müdürü Tekin, ödeme günlerinin resmi tatile denk gelmesi durumunda tatili izleyen mesai gününde ödeme yapılacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 22:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?