1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yatırıma 11 milyon ödenek ayrıldı

Adıyaman İl Özel İdarenin 23 milyon TL olan ödeneğinin 11 milyon TL'si yatırımlara, 12 milyon TL'si cari harcamalara ayrıldı. 

2008 yılı içersinde 20 milyon TL olan ödeneğin 8 milyon TL'sini yatırımlara ayırtan İl Özel İdaresi, bu yıl da yatırımlar ve cari harcamalar için bütçesini ayarladı. İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan, İl Özel İdaresi bütçesinin dışında gecen yıl KÖYDES kapsamında 6 milyon 664 bin TL ödenekleri olduğunu, bu yıl ise 7 milyon TL'ye KÖYDES ödeneği beklediklerini ifade etti. 

2009 yılı KÖYDES ödeneğinin belirlenmediğini belirten Erkan, "Yatırım bütçesinde önceliğimiz susuz köy kalmaması. Suyu olan fakat daha sonra kaynağı kuruyan köylerimize yeni kaynaklar bulmak için çalışmaları yapacağız. Suyu olan köylere şebeke çekeceğiz. Köylerimizin yarında içme suyu şebekesi bulunmuyor. Bunların yanında kanalizasyon ve yol çalışmaları yürütülecek. KÖYDES kapsamında Adıyaman'a bu yıl 7 milyon TL ödenek bekliyoruz. Bununla birlikte yatırımlara ayrılan ödenek miktarımız 18 milyon TL'ye ulaşacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 13:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?