7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Yatırımcıların ruhsat sorunu

YATIRIMCILAR İŞLETMELERE RUHSAT ALAMIYOR

Adıyaman'da yeni Çevre Düzeni Planı olmadığı için sanayi bölgeleri dışında yatırım yapan ve onlarca işçi çalıştıran işadamlarının işletmeleri kapatılarak mühürleniyor.

Adıyaman'da Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) dolu olması nedeniyle şehrin değişik yerlerinde işletme açarak istihdam sağlayan yatırımcıların işletmeleri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürleniyor. Yatırımcılar ihalesi yapılan yeni Çevre Düzeni Planının bir an önce yürürlüğe girmesini ve bu planın hazırlanmasında yatırımcılarında görüşlerinin dikkate alınmasını talep ediyorlar.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 1993 yılında onaylanan 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planında, 17 yıldan beri geçerliliğini koruyor. Geçen yıl 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili ihale yapılarak çalışmalar başlatıldı. OSB dolduğu için OSB dışında yatırım yapan yatırımcılar işletmelerine ruhsat alamıyor. Ruhsat alamayan işletmeler ruhsat almak istemesine rağmen yeni Çevre Düzeni Planı yapılmadığı için ruhsat alamıyor. Ruhsat olmayan işletmeler son günlerde mühürlenerek

kapatılıyor. Bu duruma iş adamları büyük tepki gösterirken, işletmelerde çalışan işçilerde mağdur oldu.

İşadamlarından Saf Gurup Genel Koordinatörü Orhan Uslu, 1993 yılında yapılan palan günümüz ihtiyaçlarını karşılamadığını belirterek, planlı, sürdürülebilir, dengeli bir şekilde kalkınmak için kentsel, kırsal, sanayi, tarım, turizmde gelişme için uygun bir planın hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Adıyaman'ın mücavir alan sınırı dışında kalan bölgede sanayi alanlarına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Orhan Uslu, mevcut planın yatırımcının önünü tıkadığını ve yatırımcının Adıyaman'a yatırım yapmasını engellediğini söyledi.

Adıyaman-Gölbaşı yolu üzerinde bulunun birçok işyerinin ruhsatsız olmasının üzücü olduğunun altını çizen Uslu, "Adıyaman ilinin batısına doğru sanayi alanlarının açılması anlamında yeni yer seçim kararlarının alınması gereklidir. Bir müteşebbis olarak Adıyaman'ın KSS'den başlayarak Şanlıurfa yol ayrımına kadar Adıyaman-Gölbaşı yolu baz alınarak güneyli kuzeyli sanayi yapılaşmaya açılması durumunda sorunları çözülerek yatırımcının önü açılmış olacağı kanaatindeyim" dedi.

Konuyla ilgili iktidar partisine mensup milletvekillerini bilgilendirdiğini belirten Uslu, 1/100000 ölçekli planın düzenli yapıldığı takdirde sıkıntıları izale edebileceğini ifade etti.

Uslu, İl Özel İdaresi tarafından kendi işletmeleri de dahil cezalar kesildiğini söyleyerek, ruhsat almak istediklerini fakat alamadıklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 18:12:00
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 18:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?