1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yaylakonak'tan devlete teşekkür

Adıyaman merkeze bağlı Yaylakonak Beldesi yolunun mezhep ayrılığından dolayı yapılmadığını iddia eden Belediye Başkanı Hasan Karakaya, yola yapılan hizmetlerden dolayı devlet yetkililerine teşekkür etti.

İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan'ın, beldenin yolunu Alevi kökenli vatandaşlar nedeniyle yapılmadığını iddia etmişti. Bunun üzerine Celal Erkan ve Hasan Karakaya arasında sözlü tartışma yaşanmıştı. Yaşanan olayların ardından, beldenin yolunda çalışmalar başlamıştı. Belediye Başkanı Hasan Karakaya, Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Belediye Başkanı Hasan Karakaya, gazetecilerin yol yapımına duyarlılık gösterdiklerini ve yetkilileri harekete geçirdiklerini ifade ederek, "Adıyaman'da Alevi-Sünni ayrımı yapılmamakta, yıllardan beri beraber yaşayan ve hiç bir sorun yaşamayan insanlarız. Bizim amacımız, bu tür ayrımcılık konularına girmek değil. Biz sadece eşit hizmet istiyoruz. Yapılmaması nedeniyle rahatsızlık hissettiğimiz yol konusu çözüme kavuştu. İnşallah hizmet konusunda bundan sonra bir sıkıntımız olmaz. Valimiz, il özel idare ve gazetecilere teşekkür ediyorum" dedi.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya ise, yaşanan sürecin üzücü olduğunu kaydederek, "Hepimizi üzen bir süreç yaşadık. Hadise sanki Adıyaman'da Alevi-Sünni meselesiymiş gibi algılandı ve bu bizi üzdü. Biz iki tarafla da görüştük. Hadise bir yanlış anlaşılmadan ibarettir. Devlet herkese eşit mesafede, herkese hizmet götürüyor. Problem kökten çözüldü. O insanların ulaşım problemi vardı. Başkanın talebi de o yöndeydi fakat dozu biraz kaçtı. İlimiz bir barış kentidir, kardeşlik kentidir. Alevi, Sünni ayrımı yoktur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:32:14
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 11:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?