7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Yaz gelmeden sıcak bunalttı

SICAK HAVA BUNALTTI

Adıyaman'da hava sıcaklığının 36 dereceye kadar yükselmesi hayatı olumsuz etkiledi. Sıcak havadan bunalan kuşlar da süs havuzlarında serinlemeye çalıştı.

Ülke genelinde etkisini gösteren sıcak hava Adıyaman'da da hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Adıyaman'da termometreler 36 dereceyi gösterirken, sıcaklık öğle saatlerinde daha da arttı. Sıcaktan bunalan vatandaşların bir kısmı parklardaki ağaç gölgelerinde uykuya dalarken, çocuklar serinlemek için baraj kenarlarına akın etti. Sıcak havadan insanlar kadar etkilenen kuşlarda süs havuzlarına girerek ya da süs havuzlarından su içerek serinlemeye çalıştı.

Sıcaklardan bunaldıklarını ve bu nedenle günde birkaç kez elbise değişmek zorunda olduklarını ifade eden vatandaşlar, hafta sonunda sıcaklar nedeniyle evde de oturamadıklarını kaydederek, "Sıcaklar nedeniyle evde de oturamıyoruz. Çok çabuk terliyoruz. Bu nedenle sık sık elbise değiştiriyor, duş alıyoruz. Hafta içi çalışıyoruz ve buna bağlı olarak yoruluyor fakat hafta sonunda bu yorgunluğumuzu atamıyoruz. Bu yıl bahar yaşayamadık. Bir kış gördük, bir de yaz. Soğuktan sıcağa geçtik. Bahar beklerken, yaz sıcaklarıyla kavrulduk" diye konuştular.

SICAK HAVA BUNALTTI
SICAK HAVA BUNALTTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 14:08:01
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 14:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?