1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yaz Spor Okulları sona erdi

Adıyaman Belediye tarafından açılan 6. Yaz Spor Okulları, düzenlenen final maçı ve gösterilerle sona erdi.

6. Yaz Spor Okulları'nın kapanışı Altınşehir Mansur Yardımcı Stadı'nda düzenlenen müsabakalar ve gösterilerle son buldu.

Kapanışa Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Gençlik ve Spor Müdürü Seyid Ahmet Bağcı, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Göksu EDAŞ Müdürü Mehmet Yaşar, Telekom Müdürü Ömer Altın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyamanspor Başkanı Növfel Bozdoğan, Esnaf Kefalet ve Kredili Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, yaz spor okulunun öğrencileri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Yaz Spor Okulları'nın kapanış töreni halkoyunları ekibinin gösterileriyle başladı. Daha sonra turnuvanın finaline kalan miniklerin final maçı yapıldı. Maç sonrasında çeşitli gösteriler yapıldı.

Belediyenin düzenlediği yaz spor okullarının çocuklar için verimli olduğunu dile getiren Vali Ramazan Sodan, yaz ayı boyunca çocukların boş zamanlarını spor ile değerlendirdiğini belirterek, sporun faydalarından bahsetti.
Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, belediye olarak 2004 yılında açtıkları ilkini açtıkları yaz spor okullarının bu yıl 6'cısını açtıklarını kaydederek, "Yaz Spor Okulları'nda gençleri Adıyaman'a ve Türk sporuna kazandırıyoruz. Uzun yaz tatilinde sokak ve caddelerde gezmektense spor ahlakıyla bilinçlendirmek amacıyla bu eğitimleri verdik. Eğitmenlerimiz üniversite mezunu veya uzun yıllar spor alanında uzmanlaşmış kişilerden oluşmaktadır. Bu yıl ayrıca spor akademilerine yönelik hazırlık kurslarını da üstlendik.

Böylece toplam 600 gencimizi spor okullarında eğitmiş olduk. Seçildiğimiz ilk günden bugüne kadar her yıl amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yaptık. Şehirde yapılan maçlara gelen taşradaki kulüplerin akaryakıtlarını karşıladık. Karapınar Mahallesi'nde sentetik çim saha yaptık. Mahalle parklarında özellikle hanımların spor yapmaları için spor aletleri yerleştirdik. Uygun olan parklarımıza basketbol ve futbol sahaları, hatta bir parka sentetik çim saha yaptık. Ayrıca 4 yıl önce gençler ligi kurduk. Spor noktasında belki arzuladığımız, hedeflediğimiz noktada olmayabiliriz ama bu dönem hedefimize kavuşacağımıza inanıyorum. İçerisinde antrenmana yönelik kapalı spor salonu, futbol, basketbol ve voleybol sahası oluşmak üzere donanımlı spor kompleksi yapacağız. Ayrıca yeni bir kapalı spor salonu yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından yaz spor okullarının hoca ve öğrencilerine plaket, madalya ve turnuvaya katılım sertifikaları verildi. Yapılan etkinlik havai fişek gösterisiyle sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 16:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?