1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yazardan memleketine eleştiri

Gazeteci Yazar Hacı Mehmet Gelir, Adıyaman'ın birçok zenginliğe sahip olduğunu fakat insanlarının hiçbir zaman hakkını arayamadığını söyledi.


Demokrasi Parkı önünde bir basın açıklaması yapan Gazeteci Yazar Hacı Mehmet Gelir, Adıyaman halkına ve yöneticilerine tepki gösterdi. Adıyaman'ın birçok ülkede bulunmayan zenginliklere sahip olduğunu söyleyen Gelir, bunlara rağmen halkın ırgatlıkla geçimini sağladığını ve zenginliklerinden başkalarının yararlandığını söyledi.


Adıyaman coğrafyasının Türkiye için önemli olduğunu ifade eden Gelir, şöyle konuştu: "Adıyaman dünyada yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile su bolluğu olan yerleşim alanlarından biridir. Yer altı petrol kaynakları bol. Çok verimli tarım topraklarına sahibiz. Adıyaman dünyanın 8. harikası Nemrut Dağı'na ve Perre antik kentine, dünyanın 5. büyük barajı olan Atatürk Barajı'na sahiptir. Bütün bunlara rağmen halk ırgatlıkla geçimini sağlıyor. Sularımız kesik, içme suyu sıkıntısı çekiyoruz. Barajımızdan başkaları faydalanıyor. Biz sadece seyrediyoruz."


Çiftçilerin sorunlarına da değinen Gelir, sözlerine şöyle devam etti: "Adıyaman çiftçisinin geçim kaynağı olan tütünümüze kota getirildi. Adıyaman'ın işi dışarıdan gelen firmalara ihale ediliyor. Esnafımız çok zor durumda hatta çoğu kepenklerini kapatmış durumda. Bu kadar zenginliğe sahip bir ilin yetkilileri bu değerleri bilmeli ve ona göre ilin hakkını aramalıdır. Birçok ülke bu zenginliklerin peşinde koşarken, Adıyaman olarak elimizdekinden olmayalım. Zenginliklerimize ve tarihimize sahip çıkalım."

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 16:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?