5
Mayıs
2024
Pazar
ADIYAMAN

Yelken yarışları başladı

2. GAP Su Sporları Yelken Yarışları Adıyaman'ın Kahta ilçesinde başladı.


Atatürk Barajı'nın Kahta Baraj Gölet'inde başlayan yarışmalara Adıyaman Valisi Halil Işık, İl Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Kahta Kaymakamlığı'na vekalet eden Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkcı, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Kahta Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Uğur Yıldırım, Kahta Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, Yelken Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Gençtürk, Gençlik Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı'nın yanı sıra çok sayıda daire müdürü katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün folklor gösterileriyle başlayan yarışmalar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden gelen 20 sporcunun yarışlarıyla devam etti. 9 Eylül'de son bulacak yarışmalara katılan sporcular Gölet'in durgun olmasından yakındı.


Yarışmaların ardından Adıyaman Valisi Halil Işık, bu tür sporların Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yapılmasının son derece memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Bu yıl 2.'si düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Yelken Yarışları bölge tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. 4 gün sürecek yarışlarda üzüntü verecek hadiselerin bir daha yaşanmaması için gerekli her türlü önlem alınmıştır. Bundan sonraki yarışmalarda fayda sağlayacağını düşündüğümüz Baraj Gölet'inde bir kayıkhanenin yapılması için gerekli girişimler yapılmıştır.

İmkanlarımız kısıtlı olduğu için bu güne kadar bu ihtiyacı gideremedik. Konuyla ilgili Kahta Kaymakamlığı bir çalışma başlatmış bulunuyor. Dileğimiz en kısa sürede burada bir kayıkhanenin yapılması ve kendi alanında önemli ve sevindirici faaliyetler göstermesini görmektir" dedi.
Yelken Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Gençtürk ise, Kahta Baraj Gölet'inde bir kayıkhane yapılmasının bundan sonraki yarışlar için büyük fayda sağlayacağını kaydetti.
Yarışmalar sonunda Adıyaman Valisi Halil Işık, Şanlıurfa, Bitlis, Van ve Adıyamanlı sporculara yelken lisansları verdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 20:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?